Χατζηδάκης στο Bloomberg: Πρωτογενές πλεόνασμα 2,4% του ΑΕΠ το 2024 έναντι πρόβλεψης για 2,1%

Χατζηδάκης στο Bloomberg: Πρωτογενές πλεόνασμα 2,4% του ΑΕΠ το 2024 έναντι πρόβλεψης για 2,1%
Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης μιλάει στη διυπουργική συνέντευξη Τύπου για τα μέτρα στήριξης της επιχειρηματικότητας και της παραγωγικότητας των επιχειρήσεων στον πρωτογενή τομέα, στη μεταποίηση και στον τουρισμό, στην αίθουσα συνεντεύξεων της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024. Τα μέτρα θα εξειδικεύσουν ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Τσιάρας, ο Υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος και η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη. ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η Ελλάδα οδεύει προς νέο τετραετές δημοσιονομικό πρόγραμμα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Η σύνταξη του νέου τετραετούς δημοσιονομικού διαρθρωτικού προγράμματος μπαίνει στην τελική φάση, καθώς η ελληνική κυβέρνηση προετοιμάζεται να το καταθέσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις αρχές Οκτωβρίου.

Οι συζητήσεις με τις Βρυξέλλες βασίζονται στη θετική πορεία του φετινού προϋπολογισμού, όπως αποκάλυψε ο Κωστής Χατζηδάκης στο Bloomberg.

Το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2025 θα υποβληθεί στις 7 Οκτωβρίου, περιλαμβάνοντας όλα τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, ενώ το νέο πρόγραμμα θα καλύπτει την περίοδο 2025-2028.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σημαντικά σημεία περιλαμβάνουν το πρωτογενές πλεόνασμα για φέτος, το οποίο θα αγγίξει το 2,4%, ξεπερνώντας την αρχική πρόβλεψη του 2,1%.

Οι πρωτογενείς δαπάνες θα αυξηθούν κατά 3,5%, ενώ ο ρυθμός ανάπτυξης αναμένεται να φτάσει το 2,2%, με στόχο τη μείωση του δημόσιου χρέους στο 130% του ΑΕΠ έως το 2028.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: