Πώς ο Μπιλ Γκέιτς χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να τελειώνει πιο γρήγορα τις δουλειές του

Πώς ο Μπιλ Γκέιτς χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να τελειώνει πιο γρήγορα τις δουλειές του
epa09531610 Bill Gates, co-chairman of the Bill and Melinda Gates Foundation, during the Global Investment Summit (GIS) 2021 at the Science Museum in London, Britain, 19 October 2021. Johnson is hosting the summit, where as many as 200 CEOs and investors are expected to gather. EPA/HOLLIE ADAMS / POOL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ως ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της τεχνητής νοημοσύνης, ο Γκέιτς δεν χάνει ευκαιρία να δοκιμάζει τις δυνατότητες της νέας τεχνολογίας.

Οι συναντήσεις, όπως τα μανιτάρια, έχουν έναν τρόπο να εμφανίζονται ξαφνικά και να πολλαπλασιάζονται.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για κάποιον όπως ο Μπιλ Γκέιτς, ο δισεκατομμυριούχος φιλάνθρωπος, συνιδρυτής και πρώην CEO της Microsoft.

Ως μέρος της συνεχιζόμενης δουλειάς του στον τομέα της δημόσιας υγείας και της τεχνητής νοημοσύνης, ο Γκέιτς περνάει πολύ χρόνο σε συναντήσεις.

Και όταν ο Γκέιτς είναι στην αίθουσα ή στην κλήση, μπορείς να είσαι σίγουρος ότι θα γίνει εξαιρετικά λεπτομερής, σύμφωνα με τον Κρις Γουίλιαμς, τον πρώην αντιπρόεδρο Ανθρώπινου Δυναμικού στη Microsoft, ο οποίος συνεργάστηκε στενά με τον Γκέιτς για οκτώ χρόνια.

Ο Γκέιτς “ήταν πάντα περίεργος, πάντα ήθελε να καταλάβει, πάντα αναζητούσε περισσότερες λεπτομέρειες”, έγραψε ο Γουίλιαμς πέρυσι για το Business Insider.

Για τον Γκέιτς, κάθε συνάντηση περιλαμβάνει πολύ υλικό προς επεξεργασία μετά το πέρας της — ένα καθήκον για το οποίο λέει ότι η τεχνητή νοημοσύνη είναι ιδιαίτερα κατάλληλη να βοηθήσει.

“Θα έλεγα ότι η δυνατότητα που χρησιμοποιώ περισσότερο είναι η περίληψη των συναντήσεων, η οποία είναι ενσωματωμένη στο [Microsoft] Teams, που χρησιμοποιώ πολύ,” είπε σε μια συνέντευξή του με το The Verge. “Η δυνατότητα να αλληλεπιδράς και όχι μόνο να λαμβάνεις την περίληψη, αλλά και να κάνεις ερωτήσεις για τη συνάντηση, είναι πραγματικά φανταστική.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το εργαλείο στο οποίο αναφέρεται ο Γκέιτς είναι το Copilot της Microsoft, το οποίο τροφοδοτείται από τη συνεργασία της εταιρείας με την OpenAI και είναι διαθέσιμο ως πρόσθετο χαρακτηριστικό για διάφορες εφαρμογές του Microsoft 365.

Το Copilot επιτρέπει στους χρήστες να “βρίσκουν και να χρησιμοποιούν πληροφορίες που είναι κρυμμένες σε έγγραφα ή χαμένες σε συνομιλίες, και να ολοκληρώνουν εργασίες με εντελώς νέους τρόπους, χρησιμοποιώντας τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης,” σύμφωνα με την εταιρεία.

Φυσικά, η προσφορά της Microsoft είναι ένα από τα πολλά εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης που εμφανίζονται για να βοηθήσουν τους εργαζόμενους γραφείου να περνούν λιγότερο χρόνο ασχολούμενοι με συναντήσεις.

Και ο Γκέιτς δεν είναι ο μόνος που χρησιμοποιεί τη μηχανική μάθηση για να ελαφρύνει τον φόρτο εργασίας του: μια έρευνα της Hubspot πέρυσι βρήκε ότι οι εργαζόμενοι χρησιμοποιούν εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης για να εξοικονομήσουν έως και δύο ώρες την ημέρα σε εργασίες όπως ο προγραμματισμός συναντήσεων, η καταγραφή σημειώσεων και η εισαγωγή δεδομένων.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι χρήστες του Copilot έχουν δηλώσει ότι το εργαλείο τους επιτρέπει να παραλείπουν εντελώς τις συναντήσεις, προτιμώντας να ενημερώνονται μέσω της ανακεφαλαίωσης που προσφέρει η τεχνητή νοημοσύνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ως ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της τεχνητής νοημοσύνης, ο Γκέιτς αναγνωρίζει ξεκάθαρα τους περιορισμούς της τεχνολογίας.

“Αν είναι ένα πρόβλημα που οι άνθρωποι δεν είναι καλοί στο να το διαχειριστούν, τότε οι παρούσες τεχνικές δεν δημιουργούν κάποια καινοτόμα προσέγγιση,” είπε σε μια άλλη συνέντευξή του νωρίτερα φέτος.

Με απλά λόγια, τα τρέχοντα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης είναι απλώς πολύ πιο γρήγορα στην εκτέλεση καλά ορισμένων εργασιών που οι άνθρωποι εκτελούν σήμερα, έστω και πιο αργά, όπως η μεταγραφή και η περίληψη σημειώσεων συναντήσεων.

Και παρόλο που οι πιο έξυπνες συναντήσεις μπορεί να μην είναι το πιο συναρπαστικό παράδειγμα χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης, τα δυνητικά οφέλη είναι σημαντικά.

Μια έρευνα της Reclaim.ai βρήκε ότι οι υπάλληλοι περνούν περισσότερο από το ένα τρίτο του χρόνου εργασίας τους σε συναντήσεις, κάτι που, με βάση τον μέσο μισθό στις ΗΠΑ, αντιστοιχεί σε περίπου 29.000 δολάρια ανά εργαζόμενο κάθε χρόνο.

Αυτά είναι χρήματα (και χρόνος) που, σε ορισμένες περιπτώσεις, θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν πολύ καλύτερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: