Μάχη (τεχνολογικών) γιγάντων: Γιατί η Google κινείται νομικά κατά της Microsoft

Μάχη (τεχνολογικών) γιγάντων: Γιατί η Google κινείται νομικά κατά της Microsoft
UK, LONDON. JANUARY 30, 2023: Microsoft vs Google. Innovating Together: Silhouetted Web Developers Uniting for Progress with Company Logo in Background Photo: Shutterstock
Τι αναφέρεται στην επίσημη καταγγελία της εταιρείας στην ΕΕ.

Η Google κινείται νομικά κατά της Microsoft, κατηγορώντας την για καταχρηστική συμπεριφορά στην αγορά του cloud. Σύμφωνα με την επίσημη καταγγελία στην ΕΕ, η Microsoft περιορίζει την πρόσβαση σε ανταγωνιστικές πλατφόρμες, όπως το Google Cloud, δημιουργώντας μονοπωλιακές συνθήκες και θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των χρηστών.

Αν η ΕΕ προχωρήσει με την υπόθεση, τα πρόστιμα μπορεί να φτάσουν το 10% των ετήσιων πωλήσεων της Microsoft.

Η διαμάχη αφορά στους όρους αδειοδότησης των υπηρεσιών cloud Azure της Microsoft, οι οποίοι σύμφωνα με τη Google, περιορίζουν την πρόσβαση των πελατών σε άλλες πλατφόρμες, όπως το Google Cloud και το Amazon Web Services (AWS). Η Google υποστηρίζει ότι οι πρακτικές αυτές αποτελούν κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της Microsoft στην αγορά και παραβιάζουν την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία της ΕΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η καταγγελία της Google συμπίπτει με αυξανόμενες ανησυχίες για την ασφάλεια των δεδομένων στην Ευρώπη. Η εταιρεία αναφέρεται και στο πρόσφατο blackout του Ιουλίου, όταν μια αποτυχημένη ενημέρωση έριξε εκατομμύρια υπολογιστές με Windows, προκαλώντας χάος σε αεροδρόμια, τράπεζες και επιχειρήσεις παγκοσμίως.

Η Microsoft είχε ήδη καταφέρει να αποφύγει μια επίσημη έρευνα της ΕΕ, συνάπτοντας συμφωνίες με μικρότερους παίκτες στην αγορά του cloud, ωστόσο η νέα καταγγελία της Google μπορεί να προκαλέσει εξελίξεις και ενδεχομένως σοβαρές οικονομικές κυρώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: