Με ποιους τρόπους η Κίνα ενισχύει άτομα που ζουν σε ακραία φτώχεια

Με ποιους τρόπους η Κίνα ενισχύει άτομα που ζουν σε ακραία φτώχεια
Photo: pixabay.com
Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση εντείνει τις προσπάθειες για να τονώσει την οικονομία με μια σειρά μέτρων χαλάρωσης και μειώσεων επιτοκίων.

Η Κίνα ανακοίνωσε έκτακτα εφάπαξ επιδόματα για άτομα που ζουν σε ακραία φτώχεια, μια μέρα μετά την παρουσίαση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος για την ενίσχυση της οικονομίας. Το υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Πολιτικών Υποθέσεων ανέλαβαν την ευθύνη για την άμεση χορήγηση των επιδομάτων, με αποδέκτες τους πολύ φτωχούς, τα ορφανά και άλλες ευπαθείς ομάδες.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση CCTV, η καταβολή των επιδομάτων πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι την 1η Οκτωβρίου – επέτειο ίδρυσης της Λαϊκής Δημοκρατίας – προκειμένου να αναδειχθεί η φροντίδα του κράτους για τους πολίτες που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη.

Αν και το ακριβές ποσό των επιδομάτων δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί, η κίνηση αυτή αποτελεί αλλαγή κατεύθυνσης για μια κυβέρνηση που παραδοσιακά αποφεύγει τέτοιες παροχές. Στο παρελθόν, ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ έχει εκφράσει τις επιφυλάξεις του για τη φιλανθρωπική προσέγγιση στη δημόσια πολιτική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ανακοίνωση έρχεται σε συνέχεια της ευρείας δέσμης μέτρων νομισματικής χαλάρωσης, που στόχο έχουν την αναχαίτιση της επιβράδυνσης της κινεζικής οικονομίας. Τα αρμόδια υπουργεία είχαν ήδη δεσμευτεί για 154,7 δισεκατομμύρια γιουάν (περίπου 22 δισεκατομμύρια δολάρια) για επιδοτήσεις σε ευάλωτους πληθυσμούς, σύμφωνα με την κυβερνητική ανακοίνωση του Απριλίου. Περισσότερα από 4,7 εκατομμύρια άτομα ζουν σε ακραία φτώχεια, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Πολιτικών Υποθέσεων.

Η Κίνα βρίσκεται αντιμέτωπη με ύφεση στον τομέα των ακινήτων και προβλήματα στην αγορά εργασίας, που επιβαρύνουν τις καταναλωτικές δαπάνες. Η οικονομική επιβράδυνση έχει οδηγήσει πολλούς αναλυτές να ζητούν περισσότερα μέτρα στήριξης, με το βλέμμα στραμμένο στο Υπουργείο Οικονομικών, καθώς αναμένονται περαιτέρω δημοσιονομικά μέτρα ενόψει της Εθνικής Ημέρας της Κίνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: