Χαμηλές πτήσεις για την H&M: Μικρότερα από τα αναμενόμενα λειτουργικά κέρδη

Χαμηλές πτήσεις για την H&M: Μικρότερα από τα αναμενόμενα λειτουργικά κέρδη
Η H&M δήλωσε επίσης ότι η φθινοπωρινή της συλλογή έτυχε πολύ καλής υποδοχής

Χαμηλότερα από τα αναμενόμενα λειτουργικά κέρδη για την περίοδο Ιουνίου-Αυγούστου ανακοίνωσε η  H&M, η δεύτερη μεγαλύτερη εισηγμένη εταιρεία λιανικής πώλησης μόδας στον κόσμο.

Ειδικότερα, τα λειτουργικά κέρδη για το τρίτο τρίμηνο χρήσης του σουηδικού ομίλου διαμορφώθηκαν σε 3,51 δισεκατομμύρια σουηδικές κορώνες (346 εκατομμύρια δολάρια) έναντι 4,74 δισεκατομμυρίων το προηγούμενο έτος και μιας μέσης πρόβλεψης σε δημοσκόπηση της LSEG μεταξύ αναλυτών για 4,93 δισεκατομμύρια.

Τα λειτουργικά περιθώρια κέρδους για το 2022 και το 2023 ήταν 3,2% και 6,2% αντίστοιχα και η H&M είχε προειδοποιήσει τον Ιούνιο ότι παράγοντες όπως το κόστος υλικών και το ξένο νόμισμα είχαν καταστήσει πιο δύσκολο να επιτευχθεί ο στόχος του 2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

H Η&Μ έχει δυσκολευτεί να ενισχύσει την κερδοφορία της εν μέσω υψηλού πληθωρισμού και του σκληρού ανταγωνισμού από τη μεγαλύτερη αντίπαλο της, την ισπανική Zara και την ταχεία ανάπτυξη της διαδικτυακής Shein. 

“Προς το παρόν εκτιμούμε ότι το φετινό λειτουργικό περιθώριο κέρδους θα είναι χαμηλότερο από 10%”, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Daniel Erver σε δήλωσή του.

Η H&M δήλωσε επίσης ότι η φθινοπωρινή της συλλογή έτυχε πολύ καλής υποδοχής και ότι οι πωλήσεις για το μήνα Σεπτέμβριο αναμένεται να αυξηθούν κατά 11% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: