Φλωρίδης: 13χρονος έσπασε τους κωδικούς και χάκαρε όλα τα Υπουργεία. Τον ήθελαν οι Ισραηλινοί

Φλωρίδης: 13χρονος έσπασε τους κωδικούς και χάκαρε όλα τα Υπουργεία. Τον ήθελαν οι Ισραηλινοί
Photo: pixabay.com
Έτυχε να πέσει σε καλούς δικαστές, είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης

Ένα πρωτοφανές περιστατικό κυβερνοεπίθεσης αποκάλυψε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης… Όπως ανέφερε, ανήλικος Έλληνας χάκερ κατάφερε να παραβιάσει τους κωδικούς όλων των Υπουργείων. Αφορμώμενος από αυτό το γεγονός, ο υπουργός έθιξε την ανήλικη παραβατικότητα και τα αναμορφωτικά μέτρα της ΕΕ και της κυβέρνησης της ΝΔ.

«Χάκερ 13 χρονών, χωρίς σπουδές, είχε σπάσει τα ηλεκτρονικά συστήματα των Υπουργείων», επεσήμανε στην εκπομπή. «Επειδή δεν είχε συναίσθηση του τι έκανε, ενημέρωνε και τα Υπουργεία. Τον έπιασαν λοιπόν, το παιδί αυτό είναι μέντορας τώρα» συμπλήρωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αυτός έτυχε να πέσει σε καλούς δικαστές, οι οποίοι είδαν μπροστά τους μία ιδιοφυία και του έδωσαν τη δυνατότητα να εξελιχθεί. Όταν αυτός ήταν 16 χρονών, ήρθαν οι Ισραηλινοί να τον πάρουν».

Στη συνέχεια, ο κ. Φλωρίδης εξήγησε πως «επειδή ήταν ανήλικος δεν μπορούσε να πάει, αλλά τώρα δουλεύει για πολύ μεγάλη εταιρεία. Κάναμε ένα τέτοιο πρόγραμμα, για να βοηθήσουμε τα παιδιά που είναι παραβάτες να δουν την καλή πλευρά προηγούμενων παραβατών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: