Η ζήτηση για τεχνητή νοημοσύνη στήριξε τα έσοδα της Accenture

Η ζήτηση για τεχνητή νοημοσύνη στήριξε τα έσοδα της Accenture
Ο κλάδος γενετικής τεχνητής νοημοσύνης της Accenture συνέχισε να αναπτύσσεται για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο.

Η Accenture παρουσίασε την Πέμπτη πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων και ανακοίνωσε καλύτερα από τα αναμενόμενα έσοδα της χρήσης του τέταρτου τριμήνου χάρη στη ζήτηση από εταιρείες που επιθυμούν να υιοθετήσουν την τεχνολογία γενετικής τεχνητής νοημοσύνης.

Η εταιρεία με έδρα το Δουβλίνο ανακοίνωσε έσοδα τέταρτου τριμήνου ύψους 16,41 δισ. δολαρίων, έναντι των προσδοκιών των αναλυτών για 16,38 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG.

Η διοίκηση ανακοίνωσε τη διανομή μερίσματος 1,48 δολαρίων ανά μετοχή.

Ο κλάδος γενετικής τεχνητής νοημοσύνης της Accenture, που βοήθησε την εταιρεία να αντισταθμίσει την επιβράδυνση της ζήτησης για υπηρεσίες πληροφορικής, συνέχισε να αναπτύσσεται για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο.

Οι νέες παραγγελίες της Accenture, ένας βασικός δείκτης που δείχνει την αξία των συμβολαίων πελατών με δεσμεύσεις δαπανών, αυξήθηκαν στα 20,1 δισ. δολάρια για το τέταρτο τρίμηνο, από 17,25 δισ. δολάρια το τρίτο τρίμηνο.

Οι παραγγελίες gen AI συνεισέφεραν 1 δισ. δολάρια στις νέες παραγγελίες της εταιρείας, έναντι 900 εκατ. δολαρίων το προηγούμενο τρίμηνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com