Ο Έλον Μασκ «απασφάλισε» ξανά κατά της Βρετανίας – «Απελευθερώνουν καταδικασμένους παιδόφιλους»

Ο Έλον Μασκ «απασφάλισε» ξανά κατά της Βρετανίας – «Απελευθερώνουν καταδικασμένους παιδόφιλους»
This handout image released by TED Conferences shows Tesla chief Elon Musk speaking during an interview with head of TED Chris Anderson (out of frame) at the TED2022: A New Era conference in Vancouver, Canada, April 14, 2022. (Photo by Ryan Lash / TED Conferences, LLC / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / TED CONFERENCES / Ryan LASH " - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS Photo: AFP
Μετά από σχόλια σχετικά με τις βίαιες, ρατσιστικές αντιμεταναστευτικές ταραχές στη Βρετανία τον Αύγουστο.

Ο Έλον Μασκ αντεπιτέθηκε στη Βρετανία την Πέμπτη μετά από δημοσιεύματα που τον ήθελαν να μην έχει προσκληθεί στην επερχόμενη επενδυτική σύνοδο κορυφής της χώρας, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση απελευθερώνει καταδικασμένους παιδόφιλους, ενώ φυλακίζει ανθρώπους λόγω αναρτήσεων στα social media.

Το BBC μετέδωσε ότι ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος δεν είχε προσκληθεί στη σύνοδο κορυφής τον Οκτώβριο μήνα μετά τις αναρτήσεις του στην πλατφόρμα του X σχετικά με τις βίαιες, ρατσιστικές αντιμεταναστευτικές ταραχές στη Βρετανία τον περασμένο μήνα.

Το υπουργείο Επιχειρήσεων και Εμπορίου της Βρετανίας και το υπουργείο Οικονομικών δεν απάντησαν σε αιτήματα για σχολιασμό ούτε του δημοσιεύματος του BBC ούτε της απάντησης του Μασκ.

«Δεν νομίζω ότι κάποιος πρέπει να πάει στο Ηνωμένο Βασίλειο όταν απελευθερώνουν καταδικασμένους παιδόφιλους προκειμένου να φυλακίσουν ανθρώπους για αναρτήσεις στα social media» ανήτρησε ο Μασκ στο X απαντώντας σχετικά με το ρεπορτάζ του BBC.

Περισσότεροι από 1.700 κρατούμενοι απελευθερώθηκαν στις αρχές του μήνα σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης των Εργατικών του πρωθυπουργού Κιρ Στάρμερ να αντιμετωπίσει τον υπερπληθυσμό των φυλακών στην Αγγλία και την Ουαλία. Όσοι εκτίουν ποινές για σεξουαλικά αδικήματα δεν συμπεριλήφθηκαν στο πρόγραμμα.

Η κυβέρνηση και άλλοι άσκησαν κριτική στον Μασκ, ο οποίος έχει σχεδόν 200 εκατομμύρια οπαδούς στο Χ, για τις αναρτήσεις του σχετικά με τη Βρετανία τον Αύγουστο, μεταξύ των οποίων μία που έλεγε ότι ο εμφύλιος πόλεμος ήταν «αναπόφευκτος», καθώς η χώρα συγκλονιζόταν από ταραχές που είδαν ακροδεξιές ομάδες να επιτίθενται σε ξενοδοχεία που φιλοξενούν αιτούντες άσυλο και σε τζαμιά.

Ο εκπρόσωπος του Στάρμερ δήλωσε τότε ότι δεν υπήρχε «καμία δικαιολογία» για τέτοια σχόλια. Πάνω από 1.000 συλλήψεις έχουν γίνει σε σχέση με τις ταραχές, ενώ ορισμένα άτομα έχουν φυλακιστεί για υποκίνηση φυλετικού μίσους στα social media.

Στη σύνοδο κορυφής για τις επενδύσεις τον επόμενο μήνα θα συμμετάσχουν ηγέτες από παγκόσμιους τεχνολογικούς και χρηματοπιστωτικούς ομίλους, όπως η BNY Mellon και η Blackstone. Η κυβέρνηση των Εργατικών, που βρίσκεται στην εξουσία από τον Ιούλιο, ελπίζει να προσελκύσει επενδυτές για την τόνωση της οικονομίας.

Ο Μασκ, ο οποίος συναντήθηκε με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν τον Μάιο για τη σύνοδο κορυφής «Επιλέξτε τη Γαλλία» στο Παρίσι, εθεάθη για τελευταία φορά δημόσια στο Λονδίνο τον περασμένο Νοέμβριο, όταν συμμετείχε στη σύνοδο κορυφής για την ασφάλεια της τεχνητής νοημοσύνης και στη συνέχεια πήρε συνέντευξη από τον πρώην συντηρητικό πρωθυπουργό Ρίσι Σουνάκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: