Care for Food

Οι πρωτοβουλίες που βάζουν τέλος στη σπατάλη τροφίμων

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ευαισθητοποίησης για τη σπατάλη τροφίμων, το Fortune Greece σε συνεργασία με το efood παρουσιάζουν ένα ειδικό αφιέρωμα με χαρακτηριστικές δράσεις και παρεμβάσεις που στηρίζουν στην πράξη την κοινωνία και το περιβάλλον.

Ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που αφορούν τον παγκόσμιο πληθυσμό και επηρεάζουν σε πολλά επίπεδα το κλίμα και το περιβάλλον, είναι η αλόγιστη διατροφική παραγωγή που μοιραία οδηγεί στην απώλεια εκατοντάδων εκατομμυρίων τόνων τροφίμων σε ετήσια βάση.

Στο αφιέρωμα «Care for Food» θα διαβάσετε μια σειρά από αυτές τις βέλτιστες πρακτικές που εφαρμόζουν ελληνικές επιχειρήσεις, με στόχο να συμβάλλουν ενεργά στην καταπολέμηση της σπατάλης τροφίμων. Θα δείτε επίσης πώς ιδιωτικός τομέας και μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί έχουν δημιουργήσει πολύ σημαντικές συμμαχίες, οι οποίες εντάσσουν στον πυρήνα της στρατηγικής τους τις αξίες της βιωσιμότητας. Μια από αυτές τις πρωτοβουλίες αποτελεί η συνεργασία του efood με την Τράπεζα Τροφίμων, στο πλαίσιο της οποίας καθημερινά τροφοδοτούνται 16 ιδρύματα με προϊόντα από το efood market, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στο έργο στήριξης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και επιτυγχάνοντας πολύ σημαντική μείωση στη σπατάλη τροφίμων.

Τέλος θα ενημερωθείτε και για τον κρίσιμο ρόλο της ακαδημαϊκής κοινότητας στην αλλαγή του αγροδιατροφικού μοντέλου της χώρας, με εργαλείο τις επιστημονικές γνώσεις και την πολύτιμη συμβολή των νέων τεχνολογικών εργαλείων.