Λαύριο: Πώς έγινε η ένοπλη ληστεία του 1 εκατ. ευρώ

Λαύριο: Πώς έγινε η ένοπλη ληστεία του 1 εκατ. ευρώ
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Άγνωστοι δράστες ακινητοποίησαν υπαλλήλους χρηματαποστολής, που μετέφεραν χρήματα και εισπράξεις από διάφορες εταιρείες.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομίας στο Λαύριο, ύστερα από ένοπλη ληστεία που σημειώθηκε επί της οδού Κουντουριώτη, έξω από γνωστό πολυκατάστημα παιχνιδιών, σε βάρος χρηματαποστολής.

Τέσσερις άγνωστοι δράστες ακινητοποίησαν υπαλλήλους χρηματαποστολής, που μετέφεραν χρήματα και εισπράξεις από διάφορες εταιρείες, και αφαίρεσαν μεγάλο χρηματικό ποσό, το οποίο σύμφωνα με κάποιες πρώτες εκτιμήσεις ήταν περίπου στο ένα εκατομμύριο ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες που επέβαιναν σε αυτοκίνητο και είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, βγήκαν από το αυτοκίνητο, έσκισαν τα λάστιχα του θωρακισμένου οχήματος της χρηματαποστολής και υπό την απειλή όπλων, ανάγκασαν του υπαλλήλους να βγουν έξω.

Στην ερώτηση των αστυνομικών γιατί δεν παρέμειναν εντός του θωρακισμένου οχήματος που θα ήταν και πιο ασφαλείς, οι υπάλληλοι φέρεται να είπαν πως τρόμαξαν υπό την απειλή των όπλων και δεν μπορούσαν να διαφύγουν γιατί είχαν σκασμένα λάστιχα.

Τους παρέδωσαν τα χρήματα που ήταν σε σάκους και όχι σε κασετίνες με χρωμοπαγίδες και οι δράστες διέφυγαν με την τεράστια λεία τους. Στην ερώτηση των αστυνομικών γιατί τα χρήματα δεν είχαν τοποθετηθεί σε κασετίνες με χρωμοπαγίδες, απάντησαν ότι δεν πρόλαβαν γιατί σταματούσαν από εταιρεία σε εταιρεία.

Οι υπάλληλοι της χρηματαποστολής έχουν οδηγηθεί στην Ασφάλεια για να τους ληφθούν καταθέσεις, ενώ παράλληλα συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών αλλά και για να διακριβωθεί ο σχεδιασμός που έχει προηγηθεί και τυχόν εμπλεκόμενοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: news247