Μυτιληναίος: Διπλασιασμός ή τριπλασιασμός της Metlen σε 5 χρόνια – Πυξίδα το Χρηματιστήριο του Λονδίνου

Μυτιληναίος: Διπλασιασμός ή τριπλασιασμός της Metlen σε 5 χρόνια – Πυξίδα το Χρηματιστήριο του Λονδίνου
Ο πρόεδρος της Αλουμίνιον της Ελλάδος (ΑτΕ) Ευάγγελος Μυτιληναίος μιλάει στην εκδήλωση της Αλουμίνιον της Ελλάδος (ΑτΕ), παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της Αλουμίνιον της Ελλάδος, στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας με αφορμή της συμπλήρωσης των 50 χρόνων από την ίδρυση του εργοστασίου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΡΑΓΙΑΝΝΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η Metlen στοχεύει σε ραγδαία ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια, με τον Πρόεδρο και CEO της, Ευάγγελο Μυτιληναίο, να προβλέπει τον διπλασιασμό ή ακόμα και τον τριπλασιασμό του μεγέθους της εταιρείας.

Η Metlen ετοιμάζεται για άλμα ανάπτυξης με στόχο τον διπλασιασμό ή και τον τριπλασιασμό του μεγέθους της τα επόμενα 3-5 χρόνια, όπως δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Ευάγγελος Μυτιληναίος. Μιλώντας σε εκδήλωση του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου, τόνισε ότι, παρά την αστάθεια των αγορών, η εταιρεία προχωρά δυναμικά και στοχεύει στην εισαγωγή της στον δείκτη FTSE100 του Λονδίνου.

«Δεν βάζω μακροπρόθεσμους στόχους 10-20 ετών λόγω της αβεβαιότητας των αγορών, αλλά σε ορίζοντα τριετίας-πενταετίας βλέπουμε τη Metlen να είναι τουλάχιστον διπλάσια ή τριπλάσια σε μέγεθος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μυτιληναίος.

Στρατηγική στο Λονδίνο και διεθνοποίηση

Ο κ. Μυτιληναίος επεσήμανε την στρατηγική σημασία της απόφασης για εισαγωγή στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, τονίζοντας ότι η συμμετοχή στον FTSE100 αποτελεί κομβικό σημείο για τη διεθνοποίηση της εταιρείας. «Το χρηματιστήριο του Λονδίνου είναι μια πύλη σε μια από τις πιο διαφοροποιημένες δεξαμενές επενδυτικών κεφαλαίων στον κόσμο», υπογράμμισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι νέες προκλήσεις της εποχής

Αναφερόμενος στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η παγκόσμια οικονομία, ο κ. Μυτιληναίος μίλησε για τις αυξανόμενες πληθωριστικές πιέσεις και τη σφιχτή αγορά πρώτων υλών. «Οι γεωπολιτικοί παράγοντες έχουν πλέον πρωταγωνιστικό ρόλο στις αγορές εμπορευμάτων, ενώ τα μέταλλα και η ενέργεια είναι πλέον άρρηκτα συνδεδεμένα», ανέφερε, προσθέτοντας ότι η Metlen έχει διαμορφώσει τη στρατηγική της γύρω από ένα ολοκληρωμένο μοντέλο ενέργειας και μετάλλων.

Η πρόκληση της πράσινης μετάβασης

Ο κ. Μυτιληναίος δεν παρέλειψε να τονίσει την ανάγκη για ρεαλιστικές πολιτικές που θα στηρίξουν την πράσινη μετάβαση. «Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θέσει φιλόδοξους στόχους για μηδενικές εκπομπές, αλλά χρειάζονται έξυπνες πολιτικές και σημαντικές επενδύσεις σε ενεργειακά δίκτυα», επεσήμανε, κάνοντας σύγκριση με τις ΗΠΑ και το Inflation Reduction Act που στηρίζει την οικονομία μειώνοντας παράλληλα τις εκπομπές.

Με αυτόν τον συνδυασμό στρατηγικών κινήσεων και ανάληψης ρίσκου, η Metlen προετοιμάζεται για μια ακόμη πιο δυναμική παρουσία στην παγκόσμια αγορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: