Commerzbank και UniCredit ξεκινούν τις κρίσιμες συνομιλίες με φόντο τις σφοδρές αντιδράσεις

Commerzbank και UniCredit ξεκινούν τις κρίσιμες συνομιλίες με φόντο τις σφοδρές αντιδράσεις
Commerzbank Frankfurt Hauptwache Germany, February 14, 2017 in the morning, Photo: Shutterstock
Η διευθύνουσα σύμβουλος της Commerzbank επιβεβαίωσε ότι οι δύο πλευρές θα «ανταλλάξουν απόψεις» σχετικά με τις προοπτικές συνεργασίας.

Η Commerzbank και η UniCredit ξεκινούν σήμερα, Παρασκευή κρίσιμες συνομιλίες για μια πιθανή εξαγορά, με τη γερμανική τράπεζα να προσπαθεί να αμυνθεί στις κινήσεις της ιταλικής αντιπάλου της. Η διευθύνουσα σύμβουλος της Commerzbank, Bettina Orlopp, επιβεβαίωσε χθες ότι οι δύο πλευρές θα «ανταλλάξουν απόψεις» σχετικά με τις προοπτικές συνεργασίας. Παρότι η Commerzbank δεν αποκλείει τίποτα, οι κίνδυνοι και οι συνεργίες μιας τέτοιας κίνησης πρέπει να εξεταστούν προσεκτικά.

Η UniCredit προκάλεσε έκπληξη όταν αποκάλυψε ότι έχει ήδη αποκτήσει μερίδιο 9% στη γερμανική τράπεζα, με τα σχέδια να αυξήσει τη συμμετοχή της έως και 29,9%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτή η εξέλιξη έχει πυροδοτήσει έντονες αντιδράσεις από την κυβέρνηση της Γερμανίας και από στελέχη της Commerzbank, που ανησυχούν για τις συνέπειες μιας ενδεχόμενης εξαγοράς, κυρίως σε ό,τι αφορά τις απώλειες θέσεων εργασίας.

Το μέλος του εποπτικού συμβουλίου της Commerzbank, Stefan Wittmann, δήλωσε στο CNBC ότι μια εχθρική εξαγορά θα ήταν καταστροφική, προειδοποιώντας για τις αρνητικές επιπτώσεις στην τράπεζα και τους υπαλλήλους της. Παρά τον αιφνιδιασμό από την κίνηση της UniCredit, η Orlopp προτρέπει για ψυχραιμία και μεθοδική προσέγγιση στις συνομιλίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: