Η Ναόμι Κάμπελ μάζεψε χρήματα για φιλανθρωπία τα οποία κατέληξαν σε σπα και τσιγάρα

Η Ναόμι Κάμπελ μάζεψε χρήματα για φιλανθρωπία τα οποία κατέληξαν σε σπα και τσιγάρα
epa07968883 British model Naomi Campbell poses upon her arrival at the 2019 LACMA Art + Film Gala at the Los Angeles County Museum of Art in Los Angeles, California, USA, 02 November 2019. EPA/CHRISTIAN MONTERROSA Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η Βρετανία απαγόρευσε στο σούπερ μόντελ να είναι επίτροπος φιλανθρωπικού ιδρύματος για πέντε χρόνια.

Η Βρετανία απαγόρευσε στο σούπερ μόντελ Ναόμι Κάμπελ να είναι επίτροπος φιλανθρωπικού ιδρύματος για πέντε χρόνια, αφού έρευνα σχετικά με ίδρυμα που ίδρυσε διαπίστωσε ότι τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν για καλούς σκοπούς χρησιμοποιήθηκαν για θεραπείες σπα και τσιγάρα.

Η γεννημένη στο Λονδίνο Κάμπελ, 54 ετών, ανήκε στην ελίτ των σούπερ μόντελ που κυριάρχησαν στις πασαρέλες και στα εξώφυλλα των περιοδικών από τη δεκαετία του 1990.

Ίδρυσε τη Fashion For Relief το 2005, με στόχο να συγκεντρώσει χρήματα για ανθρωπιστικούς σκοπούς διοργανώνοντας επιδείξεις πασαρέλας, αλλά η φιλανθρωπική οργάνωση αφαιρέθηκε φέτος από τον κατάλογο των φιλανθρωπικών οργανώσεων της Βρετανίας.

Μια έρευνα που δημοσιεύθηκε για τον οργανισμό από την Επιτροπή Φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων διαπίστωσε πολλαπλές περιπτώσεις κακής συμπεριφοράς και κακοδιαχείρισης και η Επιτροπή δήλωσε ότι απαγορεύει στην Campbell και σε δύο ακόμη άτομα να είναι διαχειριστές ως αποτέλεσμα.

Μεταξύ 2016-2022, η ρυθμιστική αρχή διαπίστωσε ότι μόνο το 8,5% των δαπανών της Fashion for Relief κατευθύνθηκε σε φιλανθρωπικές επιχορηγήσεις.

Μη εγκεκριμένες πληρωμές ύψους 290.000 λιρών (388.000 δολαρίων) πραγματοποιήθηκαν σε έναν από τους διαχειριστές, ενώ χρήματα δαπανήθηκαν επίσης σε υπηρεσίες δωματίου, θεραπείες σπα και τσιγάρα.

Τέτοιες αγορές δεν θεωρούνται «εύλογα έξοδα» από την επιτροπή.

«Οι διαχειριστές είναι νομικά υποχρεωμένοι να λαμβάνουν αποφάσεις που είναι προς το συμφέρον της φιλανθρωπικής τους οργάνωσης και να συμμορφώνονται με τα νομικά τους καθήκοντα και τις ευθύνες τους», δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής της Επιτροπής Φιλανθρωπικών Οργανισμών Τιμ Χόπκινς. «Η έρευνά μας διαπίστωσε ότι οι διαχειριστές αυτής της φιλανθρωπικής οργάνωσης απέτυχαν να το πράξουν».

Η ρυθμιστική αρχή ανέκτησε πάνω από 400.000 λίρες από τη Fashion For Relief, οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν για την εξόφληση των ανεξόφλητων υποχρεώσεών της, ενώ το υπόλοιπο ποσό κατευθύνθηκε σε άλλες φιλανθρωπικές οργανώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com