Το εξωφρενικό ποσό που πλήρωσε Ινδός επιχειρηματίας για ακίνητο στο Notting Hill

Το εξωφρενικό ποσό που πλήρωσε Ινδός επιχειρηματίας για ακίνητο στο Notting Hill
Photo: pixabay.com
Ινδοί δισεκατομμυριούχοι "σαρώνουν" την αγορά πολυτελών ακινήτων στο Λονδίνο.

Ο Ινδός επιχειρηματίας Harish Ahuja, ιδιοκτήτης της βιομηχανίας ένδυσης Shahi Exports Pvt., έκανε πρόσφατα αίσθηση στην αγορά ακινήτων του Λονδίνου, αγοράζοντας μια πολυτελή κατοικία στο Notting Hill έναντι 27 εκατομμυρίων δολαρίων. Η αγορά αυτή θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες στον τομέα των πολυτελών κατοικιών στο Ηνωμένο Βασίλειο για το 2024, σε μια εποχή όπου η αγορά πολυτελών ακινήτων αντιμετωπίζει δυσκολίες, σύμφωνα με το Bloomberg. Παρά τις προκλήσεις, οι Ινδοί επενδυτές συνεχίζουν να εκδηλώνουν έντονο ενδιαφέρον για τα ακίνητα στο Λονδίνο, αποτελώντας πλέον σημαντικό ποσοστό των αγοραστών.

Η κατοικία του Ahuja στο Notting Hill, με οκτώ ορόφους και εκπληκτική θέα, πρόκειται να χρησιμοποιηθεί από τον γιο του, Anand Ahuja, και τη νύφη του, Sonam Kapoor, γνωστή σταρ του Bollywood, μετά την ανακαίνιση. Αυτή η συναλλαγή αποτελεί μέρος μιας αυξανόμενης τάσης Ινδών δισεκατομμυριούχων να επενδύουν σε ακίνητα στη βρετανική πρωτεύουσα, παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η αγορά λόγω της επικείμενης κατάργησης των φορολογικών πλεονεκτημάτων για τους μη κατοίκους του Ηνωμένου Βασιλείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με στοιχεία της Hamptons International, οι Ινδοί αγοραστές αντιπροσώπευσαν το 3% των συναλλαγών πολυτελών ακινήτων στο κεντρικό Λονδίνο από το 2019 έως το 2023. Αυτή η αύξηση είναι η μεγαλύτερη μεταξύ των ξένων επενδυτών στην περιοχή, γεγονός που δείχνει την αυξανόμενη οικονομική ισχύ των Ινδών επιχειρηματιών και δισεκατομμυριούχων.

Πρόσφατα παραδείγματα περιλαμβάνουν την αγορά αρχοντικού στο Regent’s Park από τον Ravi Ruia έναντι 113 εκατομμυρίων λιρών το 2022 και την αγορά στο Mayfair από τον γκουρού των εμβολίων, Adar Poonawalla, έναντι 138 εκατομμυρίων λιρών. Παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η αγορά πολυτελών κατοικιών, με τις συναλλαγές άνω των 5 εκατομμυρίων λιρών να σημειώνουν πτώση 19% τον Ιούλιο, οι Ινδοί επενδυτές συνεχίζουν να βλέπουν ελκυστικές ευκαιρίες.

Οι αγοραστές από την Ινδία βλέπουν το Λονδίνο όχι μόνο ως επενδυτικό προορισμό, αλλά και ως κόμβο διεθνούς επέκτασης των επιχειρήσεών τους, όπως δείχνει η περίπτωση του Harish Ahuja και άλλων Ινδών επιχειρηματιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: