«Ναυάγιο» στις διαπραγματεύσεις της Boeing για αυξήσεις στους εργαζόμενους

«Ναυάγιο» στις διαπραγματεύσεις της Boeing για αυξήσεις στους εργαζόμενους
epa08391546 A file photo dated 14 June 2016 showing a man walking past a logo of US aircraft manufacturing company Boeing at Taoyuan airport, in Taoyuan, Taiwan (reissued 29 April 2020). Reports on 29 April 2020 state Boeing reported an adjusted loss of 1.70 billion USD in the first quarter of 2020, and said it plans to cut the number of its staff by about 10 per cent. EPA/RITCHIE B. TONGO *** Local Caption *** 53278185 Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το συνδικάτο ζητά αύξηση μισθών κατά 40% και την αποκατάσταση της σύνταξης καθορισμένων παροχών.

Η Διεθνής Ένωση Μηχανικών και Εργαζομένων Αεροδιαστημικής (IAM) δήλωσε αργά την Παρασκευή ότι οι συνομιλίες της με την Boeing σχετικά με τη συμφωνία για τους μισθούς διακόπηκαν και ότι δεν έχουν προγραμματιστεί περαιτέρω ημερομηνίες για διαπραγματεύσεις προς το παρόν.

«Παραμένουμε ανοιχτοί σε συνομιλίες με την εταιρεία, είτε απευθείας είτε με διαμεσολάβηση», ανέφερε το IAM σε ανάρτησή του στο X.

Η Boeing παραμένει προσηλωμένη στην αποκατάσταση των σχέσεών της με τους εργαζόμενους που εκπροσωπεί και θέλει να «καταλήξει σε συμφωνία το συντομότερο δυνατό», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας σε ηλεκτρονικό μήνυμα. «Είμαστε έτοιμοι να συναντηθούμε ανά πάσα στιγμή».

Περισσότεροι από 32.000 εργαζόμενοι της Boeing στην περιοχή του Σιάτλ και στο Πόρτλαντ του Όρεγκον αποχώρησαν από την εργασία τους στις 13 Σεπτεμβρίου, στην πρώτη απεργία του συνδικάτου από το 2008, σταματώντας την παραγωγή μοντέλων αεροσκαφών, συμπεριλαμβανομένου του 737 MAX, που σημειώνει τις μεγαλύτερες πωλήσεις της Boeing.

Το συνδικάτο ζητά αύξηση μισθών κατά 40% και την αποκατάσταση της σύνταξης καθορισμένων παροχών που αφαιρέθηκε με τη σύμβαση πριν από μια δεκαετία.

Η Boeing υπέβαλε μια βελτιωμένη προσφορά στους απεργούς εργαζόμενους τη Δευτέρα, την οποία χαρακτήρισε ως την «καλύτερη και τελική» της, η οποία θα έδινε στους εργαζόμενους αύξηση 30% σε τέσσερα χρόνια και θα αποκαθιστούσε ένα μπόνους απόδοσης, αλλά το συνδικάτο δήλωσε ότι μια έρευνα στα μέλη του διαπίστωσε ότι αυτό δεν ήταν αρκετό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com