Το Ισραήλ κινητοποιεί 3 ακόμα τάγματα εφέδρων – Στο επίκεντρο Δυτική Όχθη και Λίβανος

Το Ισραήλ κινητοποιεί 3 ακόμα τάγματα εφέδρων – Στο επίκεντρο Δυτική Όχθη και Λίβανος
epa10929166 Israeli soldiers keep watch during clashes with Palestinian protesters at the northern entrance of the West Bank city of Ramallah, near the Israeli settlement of Beit El, 20 October 2023. According to the Palestinian Health Ministry, 15 Palestinians were wounded in the clashes. EPA/ALAA BADARNEH Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Στις περιοχές επιχειρήσεων της οποίας περιλαμβάνεται η κατεχόμενη Δυτική Όχθη .

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε το Σάββατο ότι κινητοποιεί τρία εφεδρικά τάγματα για να ενισχύσει την άμυνα της κεντρικής του διοίκησης, στις περιοχές επιχειρήσεων της οποίας περιλαμβάνεται η κατεχόμενη Δυτική Όχθη .

Η απόφαση ελήφθη πριν από την περίοδο των εβραϊκών εορτών, όταν οι εντάσεις συχνά κλιμακώνονται στην Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Όχθη, όπου οι συγκρούσεις με Παλαιστίνιους μαχητές έχουν αναζωπυρωθεί κατά τη διάρκεια του συνεχιζόμενου πολέμου του Ισραήλ κατά της Χαμάς στη Γάζα.

«Σύμφωνα με την αξιολόγηση της κατάστασης, οι IDF καλούν τρία εφεδρικά τάγματα για επιχειρησιακές δραστηριότητες και για την ενίσχυση της άμυνας στην Κεντρική Διοίκηση», δήλωσε ο στρατός. Δεν παρείχε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Υπενθυμίζεται πως το Ισραήλ είχε στείλει νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα δύο τάγματα στο βόρειο Ισραήλ για να εκπαιδευτούν για μια πιθανή χερσαία εισβολή στον Λίβανο.

Εξάλλου, το υπουργείο Υγείας της Γάζας ανακοίνωσε το Σάββατο πως 41.586 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τις 7 Οκτωβρίου του περασμένου έτους και 96.210 έχουν τραυματιστεί.

Πρόσθεσε ότι μόνο τις τελευταίες 48 ώρες, 52 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 118 τραυματίστηκαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: