Το Ισραήλ υποστηρίζει πως σκότωσε τον ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα

Το Ισραήλ υποστηρίζει πως σκότωσε τον ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα
epaselect epa11337673 Hezbollah leader Hassan Nasrallah delivers a speech via a screen during a rally marking the eighth anniversary of the assassination of late Hezbollah Resistance military commander Mustafa Badreddine, in a suburb outside Beirut, Lebanon, 13 May 2024. Badreddine who was considered Hezbollah's most senior military commander, was killed in an attack in Syria on 13 May 2016. EPA/WAEL HAMZEH Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επιβεβαίωση του θανάτου του Νασράλα από την Χεζμπολάχ.

Ο ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ (IDF) υποστήριξαν το Σάββατο πως κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών της Παρασκευής στην Βηρυτό του Λιβάνου σκότωσαν τον ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα.

Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επιβεβαίωση του θανάτου του Νασράλα από την Χεζμπολάχ, με την οργάνωση να μην έχει ακόμη σχολιάσει επίσημα την τοποθεσία ή την υγεία του ηγέτη της. Το Σάββατο το γαλλικό πρακτορεί ειδήσεων (AFP) επικαλέστηκε πηγή της Χεζμπολάχ που υποστηρίξε πως «έχει χαθεί η επαφή»  με τον Νασράλα, χωρίς να επιβεβαιώσει τον θάνατό του.

Ακόμα μια πηγή προσκείμενη στη Χεζμπολάχ δήλωσε στο Reuters χθες ότι η επαφή με τον Νασράλα «χάθηκε» από το βράδυ της Παρασκευής.

Υπενθυμίζεται πως ο Νασράλα βρίσκεται στην ηγεσία της Χεζμπολάχ από τον Φεβρουάριο του 1992.

Σε ανακοίνωση των IDF υποστηρίζεται πως μαζί με τον Νασράλα σκοτώθηκε και ο διοικητής του λεγόμενου Νοτίου Μετώπου της Χεζμπολάχ, Αλί Καράκι, καθώς και άλλοι διοικητές.

«Το χτύπημα πραγματοποιήθηκε ενώ τα ανώτατα στελέχη της Χεζμπολάχ βρίσκονταν στο αρχηγείο τους και ασχολούνταν με τον συντονισμό τρομοκρατικών δραστηριοτήτων εναντίον των πολιτών του κράτους του Ισραήλ» ανέφερε ο ισραηλινός στρατός σε ανάρτησή του στο Χ το Σάββατο.

«Ο Χασάν Νασράλα δεν θα μπορεί πλέον να τρομοκρατεί τον κόσμο» πρόσθεσε.

Το Ισραήλ εξαπέλυσε νέο κύμα αεροπορικών επιδρομών στα νότια προάστια της Βηρυτού και σε άλλες περιοχές του Λιβάνου το Σάββατο, μία ημέρα μετά την πραγματοποίηση της μαζικής επίθεσης στα νότια προάστια της Βηρυτού, γνωστή ως Dahiyeh.

Ο αρχηγός του επιτελείου των IDF, Χερζί Χαλέβι, μετά τη δολοφονία Νασράλα λέει ότι το Ισραήλ θα φτάσει σε όποιον απειλεί τη χώρα και τους πολίτες της.

«Η δεν είναι το τέλος της εργαλειοθήκης. Το μήνυμα είναι απλό, σε όποιον απειλεί τους πολίτες του κράτους του Ισραήλ, θα ξέρουμε πώς να τον φτάσουμε» τόνισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: