Η Thyssenkrupp ετοιμάζει 27.000 εργαζόμενους για «σκληρές περικοπές»

Η Thyssenkrupp ετοιμάζει 27.000 εργαζόμενους για «σκληρές περικοπές»
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Θέτοντας τις βάσεις για σημαντικές απολύσεις.

Οι 27.000 εργαζόμενοι της Thyssenkrupp στον τομέα του χάλυβα πρέπει να προετοιμαστούν για βαθιές περικοπές, δήλωσε ο νέος επικεφαλής του τμήματος χάλυβα του ομίλου σε γερμανική εφημερίδα, θέτοντας τις βάσεις για σημαντικές απολύσεις.

«Οι σκληρές περικοπές είναι απαραίτητες.Πρέπει να γίνουμε πιο κερδοφόροι», δήλωσε ο Ντενις Γκριμ, εκπρόσωπος του εκτελεστικού συμβουλίου της Thyssenkrupp Steel Europe (TKSE), σε συνέντευξή του στην Westdeutsche Allgemeine Zeitung (WAZ).

«Η τρέχουσα κατάσταση της αγοράς επιδεινώθηκε εκ νέου τους τελευταίους μήνες και δυστυχώς δεν διαφαίνεται ανάκαμψη».

Η TKSE βγαίνει από μια μεγάλη σύγκρουση με τη μητρική της για τα κεφάλαια που απαιτούνται σε μια προτεινόμενη δομή κοινοπραξίας 50:50 με τον Τσέχο δισεκατομμυριούχο Ντάνιελ Κρετίνσκι, ο οποίος κατέχει ήδη μερίδιο 20% στην επιχείρηση χάλυβα.

Ο Γκριμ υποστήριξε ότι επί του παρόντος αναπτύσσεται ένα νέο επιχειρηματικό σχέδιο για την TKSE και ότι δεν είναι σαφές πόσες θέσεις εργασίας μπορεί να χρειαστεί να καταργηθούν.

Δεν μπορούμε ακόμη να βάλουμε ακριβή αριθμό για το πόσους ανθρώπους θα απασχολήσουμε μόλις οριστικοποιηθεί το επιχειρηματικό σχέδιο και ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των εργαζομένων. Αλλά θα είναι λιγότεροι από ό,τι σήμερα» συμπλήρωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com