Νέα κριτήρια για το Επίδομα Παιδιού: Ποιοι και γιατί μπορεί να μείνουν εκτός

Νέα κριτήρια για το Επίδομα Παιδιού: Ποιοι και γιατί μπορεί να μείνουν εκτός
Photo: pixabay.com
Παρά τις αυξήσεις στα επιδόματα, νέα περιουσιακά κριτήρια για το Επίδομα Παιδιού ενδέχεται να αφήσουν ορισμένους δικαιούχους εκτός.

Παρόλο που ανακοινώθηκαν αυξήσεις σε μια σειρά από επιδόματα, συμπεριλαμβανομένου του Επιδόματος Παιδιού, τα νέα περιουσιακά κριτήρια που θα τεθούν ενδέχεται να αποκλείσουν κάποιους από τους μέχρι τώρα δικαιούχους. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα κριτήρια θα αφορούν τόσο την κινητή όσο και την ακίνητη περιουσία. Για παράδειγμα, ένας γονέας με χαμηλό εισόδημα μπορεί να χάσει το επίδομα αν κληρονομήσει περιουσιακά στοιχεία. Σήμερα, το επίδομα αυτό λαμβάνουν περίπου 770.000 δικαιούχοι.

Αν και τα συγκεκριμένα όρια για την κινητή και ακίνητη περιουσία δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί, οι λεπτομέρειες αναμένεται να διευκρινιστούν στο επόμενο Υπουργικό Συμβούλιο. Οι δικαιούχοι που θα παραμείνουν επιλέξιμοι για το υψηλότερο επίδομα, θα το λάβουν το 2025, ενώ στο άμεσο μέλλον θα χορηγηθεί η επόμενη δόση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι νέοι παράμετροι που θα λαμβάνονται υπόψη περιλαμβάνουν:

Α. Κινητή Περιουσία:

  • Αυτοκίνητα
  • Δίκυκλα
  • Καταθέσεις και μετοχές/ομόλογα

Β. Ακίνητη Περιουσία:

  • Κτίσματα
  • Οικόπεδα και αγροτεμάχια

Εν τω μεταξύ, η πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού Α21, η οποία διαχειρίζεται ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), αναμένεται να ανοίξει ξανά αύριο, Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, στις 8 το πρωί. Η πλατφόρμα έκλεισε προσωρινά στις 11 Σεπτεμβρίου λόγω της χορήγησης της τέταρτης δόσης του επιδόματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: