Οι δισεκατομμυριούχοι της Walmart ξεπέρασαν τον Έλον Μασκ – Η αυτοκρατορία της οικογένειας Walton αξίζει 355 δισ. δολάρια

Οι δισεκατομμυριούχοι της Walmart ξεπέρασαν τον Έλον Μασκ – Η αυτοκρατορία της οικογένειας Walton αξίζει 355 δισ. δολάρια
(FILES) In this file photo taken on July 22, 2020 people wearing face coverings wait in line to shop at Walmart, in Burbank, California. - A man was arrested for pointing a gun at a fellow shopper who asked him to wear a mask because of the coronavirus pandemic at a Walmart store in Florida, police in the US state said. (Photo by Robyn Beck / AFP) Photo: AFP
Οι τρεις κληρονόμοι της Walmart ξεπέρασαν τα 100 δισεκατομμύρια σε καθαρή αξία, σύμφωνα με το Bloomberg.

Τρεις από τους κληρονόμους της Walmart έχουν πλέον καθαρή αξία άνω των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων ο καθένας — και μαζί είναι πλουσιότεροι από τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο, τον Έλον Μασκ.

Τα τρία επιζώντα παιδιά του Σαμ Γουόλτον, ο Τζιμ, ο Ρόμπσον και η Άλις, αξίζουν αντίστοιχα 103 δισεκατομμύρια, 101 δισεκατομμύρια και 100 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον Δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg.

Η συνδυασμένη τους περιουσία έφτασε τα 304 δισεκατομμύρια δολάρια στο κλείσιμο της αγοράς την προηγούμενη Τρίτη — πολύ περισσότερα από τα 268 δισεκατομμύρια δολάρια του Μασκ.

Οι τρεις κληρονόμοι των Γουόλτον έχουν αυξήσει την καθαρή τους αξία κατά περίπου 30 δισεκατομμύρια δολάρια ο καθένας φέτος, καθώς η μετοχή της Walmart αυξήθηκε κατά περίπου 54% από την αρχή του Ιανουαρίου, φτάνοντας σε νέο υψηλό, λίγο κάτω από τα 81 δολάρια την Τρίτη.

Η δυναστική οικογένεια των Γουόλτον βρίσκεται στην 16η, 17η και 18η θέση της λίστας των πλουσιότερων του Bloomberg, και έχουν μπει στο “κλαμπ των εκατονταδισεκατομμυριούχων“, μια μικρή ομάδα που περιλαμβάνει τον Μασκ, τον Τζεφ Μπέζος, τον Μπιλ Γκέιτς και τον Γουόρεν Μπάφετ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η περιουσία των Τζιμ, Ρομπ και Άλις προέρχεται σε μεγάλο βαθμό από τις μετοχές της Walmart που τους άφησε ο πατέρας τους. Ο καθένας κατέχει πάνω από το 11% της εταιρείας, που αποτιμάται στα 648 δισεκατομμύρια δολάρια, μέσω ενός οικογενειακού trust, και έχουν κερδίσει περισσότερα από 15 δισεκατομμύρια δολάρια από πωλήσεις μετοχών και μερίσματα.

Προσθέτοντας τον Λούκας Γουόλτον (35,7 δισεκατομμύρια δολάρια) και την Κρίστι Γουόλτον (16,1 δισεκατομμύρια δολάρια) — τον γιο και τη χήρα του τέταρτου παιδιού του Σαμ, του αείμνηστου Τζον Τ. Γουόλτον — η συνολική περιουσία της «βασιλικής οικογένειας του λιανικού εμπορίου» ξεπερνά τα 355 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό είναι μεγαλύτερο από την αξία της Bank of America (306 δισεκατομμύρια δολάρια), της Coca-Cola (307 δισεκατομμύρια δολάρια), ή ακόμη και του Netflix (310 δισεκατομμύρια δολάρια).

Οι Γουόλτον έχουν δει την περιουσία τους να αυξάνεται ραγδαία χάρη στις μετοχές της Walmart, που έχουν τετραπλασιαστεί από τις αρχές του 2016.

Ο κολοσσός της λιανικής επωφελήθηκε από την ανθεκτικότητα της καταναλωτικής δαπάνης και την αισιοδοξία των επενδυτών, που τώρα τροφοδοτείται από τη μείωση του πληθωρισμού και τη μείωση των φόβων για ύφεση, μετά την πρώτη πολυαναμενόμενη μείωση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: