ΗΠΑ: Κοντά στους 100 οι νεκροί από το πέρασμα της Ελένα – 2 εκατ. πελάτες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα

ΗΠΑ: Κοντά στους 100 οι νεκροί από το πέρασμα της Ελένα – 2 εκατ. πελάτες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα
epa07025655 A man walks through a flooded road in Latta, South Carolina, USA, on 16 September 2018. Florence has weakened to a Tropical Depression but is causing widespread flooding. EPA/CRISTOBAL HERRERA
Πάνω από δύο εκατομμύρια σπίτια και επιχειρήσεις στη Φλόριντα, τη Τζόρτζια, τις Καρολίνες και τη Βιρτζίνια στις ΗΠΑ ήταν χωρίς ρεύμα.

Πάνω από δύο εκατομμύρια σπίτια και επιχειρήσεις στη Φλόριντα, τη Τζόρτζια, τις Καρολίνες και τη Βιρτζίνια στις ΗΠΑ ήταν χωρίς ρεύμα τη Δευτέρα, αφού η Ελένα έπληξε το Πανχάντλ της Φλόριντα ως μεγάλος τυφώνας την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του PowerOutage.us.

Από τους ανέμους, τη βροχή και το κύμα καταιγίδας σκοτώθηκαν τουλάχιστον 90 άνθρωποι στη Βόρεια Καρολίνα, τη Νότια Καρολίνα, τη Τζόρτζια, τη Φλόριντα, το Τενεσί και τη Βιρτζίνια, σύμφωνα με καταμέτρηση του Reuters από πολιτειακούς και τοπικούς αξιωματούχους.

Η Ελένη ανάγκασε τις μεγάλες αμερικανικές επιχειρήσεις ηλεκτρισμού να κλείσουν ή να επιβραδύνουν τη λειτουργία μονάδων ηλεκτροπαραγωγής την Παρασκευή, με την Southern Co να θέτει εκτός λειτουργίας έναν από τους πυρηνικούς αντιδραστήρες της Τζόρτζια και την Duke Energy να διακόπτει την παραγωγή από δύο μονάδες παραγωγής άνθρακα.

Τώρα που η καταιγίδα πέρασε από τη Φλόριντα, τη Τζόρτζια και τη Νότια Καρολίνα, οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας στις εν λόγω πολιτείες έχουν αρχίσει να αποκαθιστούν την ηλεκτροδότηση. Συνολικά, η Ελένα έθεσε εκτός λειτουργίας πάνω από 5,2 εκατομμύρια πελάτες.

Η Duke Energy ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι έχει αποκαταστήσει την ηλεκτροδότηση σε περισσότερα από 1,1 εκατομμύρια άτομα στη Νότια και τη Βόρεια Καρολίνα, από τα ξημερώματα της Δευτέρας (ώρα Ελλάδας)

Από τις εταιρείες κοινής ωφέλειας της Καρολίνας, η Duke energy έχει αυτή τη στιγμή τις περισσότερες διακοπές ρεύματος με περίπου 486.461 πελάτες να στερούνται υπηρεσιών στη Νότια Καρολίνα, ενώ 335.134 στη Βόρεια Καρολίνα παραμένουν χωρίς ρεύμα, σύμφωνα με το PowerOutage.us.

Εν τω μεταξύ, η Georgia Power αποκατέστησε την ηλεκτροδότηση σε περισσότερους από 740.000 πελάτες μετά τον τυφώνα.

Η Georgia Power διαπίστωσε ότι η Ελένα ήταν ο πιο καταστροφικός τυφώνας στην ιστορία της που προκάλεσε ζημιές στις υποδομές σε ολόκληρη την πολιτεία και πρόσθεσε επίσης ότι «υπάρχει το ενδεχόμενο για πρόσθετες ζημιές και διακοπές ρεύματος λόγω του κορεσμένου εδάφους και των εξασθενημένων δέντρων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com