Ιράν για Νασράλα: Δεν θα αφήσουμε αναπάντητες «τις εγκληματικές πράξεις» του Ισραήλ

Ιράν για Νασράλα: Δεν θα αφήσουμε αναπάντητες «τις εγκληματικές πράξεις» του Ισραήλ
epa11632846 Supporters of Shi'ite Muslims bodies rally to protest the killing of Hezbollah leader Hassan Nasrallah, during an anti-Israel protest in Karachi, Pakistan, 29 September 2024. The Israeli army (Tsahal) said on 28 September 2024 on X (formerly Twitter) that Hezbollah leader Hassan Nasrallah was killed in an overnight strike on Beirut. Hezbollah confirmed the death of Nasrallah in a statement on 28 September 2024. EPA/SHAHZAIB AKBER Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μετά τη δολοφονία του αρχηγού της Χεζμπολάχ και ενός αναπληρωτή διοικητή της ιρανικής φρουράς στο Λίβανο.

Το Ιράν δεν θα αφήσει αναπάντητες «τις εγκληματικές πράξεις» του Ισραήλ, δήλωσε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Νασέρ Κανανί, αναφερόμενος στη δολοφονία του αρχηγού της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα και ενός αναπληρωτή διοικητή της ιρανικής φρουράς στο Λίβανο.

Ο ταξίαρχος Αμπάς Νιλφορουσάν σκοτώθηκε σε ισραηλινά πλήγματα στη Βηρυτό την Παρασκευή, στα οποία έχασε τη ζωή του και ο ηγέτης της Χεζμπολάχ.

Οι εντατικοποιημένες επιθέσεις του Ισραήλ κατά της πολιτοφυλακής της Χεζμπολάχ στον Λίβανο και της πολιτοφυλακής των Χούθι στην Υεμένη έχουν προκαλέσει φόβους ότι οι μάχες στη Μέση Ανατολή θα μπορούσαν να ξεφύγουν από τον έλεγχο και να προσελκύσουν το Ιράν και τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον κύριο σύμμαχο του Ισραήλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Στεκόμαστε σθεναρά και θα ενεργήσουμε με τρόπο που θα είναι λυπηρός για τον εχθρό» δήλωσε ο Κανάνι σε εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας ότι το Ιράν δεν επιδιώκει τον πόλεμο αλλά δεν τον φοβάται.

Ο Κανάνι δήλωσε ότι το Ιράν παρακολουθεί στενά τα θέματα με τις λιβανέζικες αρχές, αναφερόμενος στα χτυπήματα που σκότωσαν τον Νασράλα και τον Νιλφορούσαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com