YOUTH LAB: Έκλεισε 10 χρόνια και το γιορτάζει με είσοδο σε νέες αγορές

YOUTH LAB: Έκλεισε 10 χρόνια και το γιορτάζει με είσοδο σε νέες αγορές
Photo: Φωτ. Προσωπικού Αρχείου
Η επέκταση του δικτύου, τα νέα προϊόντα και η επένδυση στην εξωστρέφεια.

Τα δέκα χρόνια της γιόρτασε η YOUTH LAB, η γνωστή εταιρεία δερμοκαλλυντικών, η οποία έκανε το ντεμπούτο της στην ελληνική αγορά το 2014 ως μια νέα φρέσκια πρόταση στον κλάδο της κοσμετολογίας που είχε να προσφέρει κάτι διαφορετικό στον Έλληνα καταναλωτή και έκτοτε έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα πιστό καταναλωτικό κοινό που δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στα καινοτόμα, value for money προϊόντα της.

Το όραμα πίσω από την εταιρεία ήταν η δημιουργία ενός εργαστηρίου νεότητας με στόχο την ολική αναδόμηση και την επαναφορά της επιδερμίδας. Μέσα σε μια δεκαετία, η YOUTH LAB, έχοντας περάσει τις «παιδικές ασθένειες», μεγάλωσε και πλέον βρίσκεται σε περισσότερα από 950 φαρμακεία σε όλη τη χώρα, η εξαγωγική δραστηριότητα περιλαμβάνει 15 αγορές του εξωτερικού, ενώ στα σκαριά βρίσκεται η είσοδος σε 5 νέες αγορές, οι οποίες θα αρχίσουν να προστίθενται σταδιακά από το 2025 και μετά.

«Το γεγονός ότι έχουμε παρουσία σε 15 χώρες δεν είναι λίγες, αν αναλογιστεί κανείς ότι είμαστε μία εταιρεία με μόλις 10 χρόνια ζωής. Μεγαλώνουμε 10 φορές περισσότερο από την αγορά, τρέχοντας με ρυθμό ανάπτυξης 36%, κάθε χρόνο, όταν ο κλάδος μεγαλώνει με ρυθμό 3%. Έχοντας ολοκληρώσει τις σειρές μας με τη δημιουργία 75 κωδικών, έχει έρθει πλέον η στιγμή να δώσουμε ειδικό βάρος στην εξωστρέφεια» αναφέρει στο Fortune ο Κωνσταντίνος Καυκάς, Ιδρυτής & Διευθύνων Σύμβουλος της YOUTH LAB.

Το ελληνικό brand διαθέτει 8 κατηγορίες για πρόσωπο και σώμα που αφορούν την αντιγήρανση, την ενυδάτωση, την περιποίηση του λιπαρού – προβληματικού δέρματος, τον καθαρισμό αλλά και αντηλιακή σειρά.

Best seller θεωρείται η σειρά Βιταμίνη C Brightening, ιδανική για μετά το καλοκαίρι καθώς προσφέρει λάμψη για όλους τους τύπους δέρματος που έχουν καταπονηθεί από τον ήλιο. Ειδικά σχεδιασμένη για την επανόρθωση και προστασία της επιδερμίδας που έχει εκτεθεί στην ηλιακή ακτινοβολία και τους ατμοσφαιρικούς ρύπους, με αποτέλεσμα την εμφάνιση σημαδιών πρόωρης γήρανσης όπως είναι οι ρυτίδες, οι κηλίδες και οι διχρωμίες.

Συστατικό κλειδί είναι η νέας γενιάς σταθεροποιημένη Βιταμίνη C που δεν οξειδώνεται και δεν προκαλεί ερεθισμούς στο δέρμα, ενώ η συμπυκνωμένη της μορφή, της επιτρέπει να διεισδύει και να διοχετεύει όλη την δραστικότητα της, χαρίζοντας εντυπωσιακά αποτελέσματα!

Ο Κωνσταντίνος Καυκάς, Ιδρυτής & Διευθύνων Σύμβουλος της YOUTH LAB. Photo: Φωτ. Προσωπικού Αρχείου
Ο Κωνσταντίνος Καυκάς, Ιδρυτής & Διευθύνων Σύμβουλος της YOUTH LAB.

«Η συγκεκριμένη σειρά συνταγογραφείται από γιατρούς διότι είναι ένα εξειδικευμένο προϊόν για τις έντονες δυσχρωμίες. Σε επίπεδο καινοτομίας, κάθε χρόνο βγάζουμε νέες φόρμουλες που μεταφράζονται σε ένα με δύο καινούργια προϊόντα και επενδύουμε μεγάλο ποσοστό του τζίρου μας προς αυτή την κατεύθυνση. Υπάρχουν συνεργασίες με το Ινστιτούτο Παστέρ και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, αλλά και άλλους έγκριτους ερευνητικούς οργανισμούς, διότι θέλουμε κάθε προϊόν να είναι απόλυτα ασφαλές και πολλαπλώς ελεγμένο για τον καταναλωτή. Συνήθως, για να βγει ένα νέο προϊόν στην αγορά απαιτούνται τρία με τέσσερα χρόνια ερευνών», τονίζει ο κ. Καυκάς.

Προσθέτει πως η αναγνώριση της αγοράς έχει έρθει ακριβώς επειδή η YOUTH LAB είναι η μόνη εταιρεία που αναδεικνύει την σημαντικότητα του μεταβολισμού της επιδερμίδας, εστιάζοντας στην κυτταρική αναγέννηση.

«Αυτή παραμένει η υπόσχεση μας και νομίζω ότι αποτελεί και τη διαφοροποίηση μας από τον ανταγωνισμό. Είμαστε αφοσιωμένοι σε αυτό που κάνουμε και η αλήθεια είναι ότι το καταναλωτικό κοινό εκπλήσσεται θετικά όταν ανακαλύπτει ότι υπάρχουν ποιοτικά προϊόντα σε τόσο καλή τιμή και μάλιστα από ένα ελληνικό brand το οποίο δίνει έμφαση, όχι μόνο στις πρώτες ύλες, αλλά παράλληλα στη συσκευασία και τα αρώματα.

Χρησιμοποιούμε βιο-συμβατά και βιο-μιμητικά συστατικά και έχουμε γίνει ειδικοί στην αντιγήρανση, δημιουργώντας κλινικά αποδεδειγμένες, για την αποτελεσματικότητα τους φόρμουλες που σέβονται το περιβάλλον».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η YOUTH LAB έχει βραβευτεί από τον διεθνή οργανισμό RED DOT για το packaging, ενώ διακρίσεις σε επίπεδο καινοτομίας και αριστείας έχει λάβει και από την εγχώρια φαρμακευτική αγορά. Τα προϊόντα της βρίσκονται σε 950 φαρμακεία σε όλη την Ελλάδα, σε καταστήματα καλλυντικών, σε ηλεκτρονικά φαρμακεία και στα πολυκαταστήματα Hondos.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: