Περιστέρης (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ): Σταθερή πορεία προς την κορυφή των υποδομών με νέα έργα αξίας 1 δισ. ευρώ

Περιστέρης (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ): Σταθερή πορεία προς την κορυφή των υποδομών με νέα έργα αξίας 1 δισ. ευρώ
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Γιώργος Περιστέρης παρίσταται στην τελετή υπογραφής της σύμβασης για την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού, στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ, Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024. Το ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου υπέγραψε τη σύμβαση για την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού, μεταξύ αφενός του Ελληνικού Δημοσίου και του Ταμείου, και αφετέρου της εταιρείας ΝΕΑ ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. ως παραχωρησιούχου και των αρχικών μετόχων, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. και EGIS PROJECTS S.A. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ συνεχίζει να ενισχύει τη θέση της στις ευρωπαϊκές υποδομές με σημαντικές επενδύσεις και νέα έργα, όπως αποκάλυψε ο Γιώργος Περιστέρης κατά την τηλεδιάσκεψη με αναλυτές.

Η στρατηγική της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για να γίνει ένας από τους κορυφαίους παίκτες στις υποδομές στην Ευρώπη προχωρά σύμφωνα με το σχέδιο και ήδη αποδίδει απτά αποτελέσματα, δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, Γιώργος Περιστέρης, κατά την πρόσφατη τηλεδιάσκεψη με αναλυτές.

Ο κ. Περιστέρης αποκάλυψε ότι μέσα στους τελευταίους δύο με τρεις μήνες, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έχει κερδίσει έργα ύψους 1 δισ. ευρώ σε διάφορους τομείς υποδομών, επεκτείνοντας το αποτύπωμά της πέρα από τους παραδοσιακούς τομείς μεταφορών, όπου έχει ισχυρή παρουσία με έργα όπως η Αττική Οδός, η Εγνατία Οδός και ο Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης.

Σημείωσε επίσης ότι η συνεισφορά του τομέα των παραχωρήσεων στις οικονομικές επιδόσεις του Ομίλου θα αυξηθεί σημαντικά το επόμενο διάστημα, ξεκινώντας από το τέλος του τρέχοντος έτους με την εμπορική λειτουργία της Αττικής Οδού. Ακολουθεί η Μονάδα Ηλεκτροπαραγωγής με Φυσικό Αέριο στην Κομοτηνή και η παραχώρηση της Εγνατίας Οδού που αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2025. Μελλοντικά ορόσημα περιλαμβάνουν το Νέο Διεθνές Αεροδρόμιο στο Καστέλι και το Ολοκληρωμένο Τουριστικό Συγκρότημα στο Ελληνικό, το οποίο θα λειτουργήσει το 2028.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όσον αφορά στον κατασκευαστικό τομέα, ο κ. Περιστέρης εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη διατήρηση της κερδοφορίας, ενώ προσδοκά βελτιωμένες επιδόσεις στη συμβατική ενέργεια κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ σημείωσε ισχυρά αποτελέσματα το πρώτο εξάμηνο του 2024, με ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα των παραχωρήσεων και των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ). Τα έσοδα από τις παραχωρήσεις αυξήθηκαν λόγω των αυξημένων διελεύσεων στις οδικές παραχωρήσεις, ενώ ο τομέας των κατασκευών διατήρησε υγιή επίπεδα κερδοφορίας, παρά τα χαμηλότερα έσοδα λόγω του χρονοδιαγράμματος των έργων.

Με την ολοκλήρωση της πώλησης της συμμετοχής στην ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, τα ταμειακά διαθέσιμα του Ομίλου αναμένεται να αυξηθούν κατά 864 εκατ. ευρώ, ενισχύοντας την επενδυτική ισχύ της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και μειώνοντας παράλληλα τις δανειακές υποχρεώσεις κατά 1,1 δισ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: