Η τεχνητή νοημοσύνη βοηθά από τις τιμές ελαιολάδου έως τα ενοίκια – Οι αναβαθμίσεις της Microsoft στο Copilot

Η τεχνητή νοημοσύνη βοηθά από τις τιμές ελαιολάδου έως τα ενοίκια – Οι αναβαθμίσεις της Microsoft στο Copilot
Όσοι ξοδεύουν 20 δολάρια μηνιαίως για το Copilot Pro μπορούν να δοκιμάζουν μια λειτουργία που αιτιολογεί το αν θα μετακομίσουν σε μια πόλη ή σε μια άλλη.

Η Microsoft έδωσε στο Copilot, έναν βοηθό τεχνητής νοημοσύνης, μια πιο φιλική φωνή στην τελευταία του ενημέρωση, με το chatbot να είναι επίσης ικανό να αναλύει ιστοσελίδες για τους ενδιαφερόμενους χρήστες καθώς περιηγούνται.

Η αμερικανική εταιρεία διαθέτει πλέον «έναν ολόκληρο στρατό» δημιουργικών διευθυντών -ανάμεσά τους ψυχολόγους, μυθιστοριογράφους και κωμικούς- που τελειοποιούν τον τόνο και το ύφος του Copilot για να το ξεχωρίζουν, δήλωσε στο Reuters ο Μουσταφά Σουλεϊμάν, διευθύνων σύμβουλος της Microsoft AI.

Σε μια επίδειξη του ανανεωμένου Copilot, ένας καταναλωτής ρώτησε τι δώρο για τα εγκαίνια του σπιτιού να αγοράσει σε ένα παντοπωλείο για έναν φίλο που δεν πίνει κρασί.Μετά από κάποια αντιπαράθεση, ο Copilot είπε φωναχτά: «Τα ιταλικά (ελαιόλαδα) είναι τα πιο καυτά πράγματα αυτή τη στιγμή.Τα Τοσκανικά είναι τα αγαπημένα μου».

Η ανάπτυξη της λειτουργίας, που ξεκινά την Τρίτη, είναι μία από τις πρώτες που επιβλέπει ο Σουλεϊμάν από τότε που η Microsoft δημιούργησε το τμήμα του τον Μάρτιο για να επικεντρωθεί στα καταναλωτικά προϊόντα και την τεχνολογική έρευνα.

Η Microsoft, η οποία ταυτίζεται εδώ και καιρό με το επιχειρηματικό λογισμικό, είχε πολύ πιο δύσκολο δρόμο στον τομέα των καταναλωτών. Η μηχανή αναζήτησης Bing, για παράδειγμα, εξακολουθεί να επισκιάζεται από την Google.

Ο Σουλεϊμάν ελπίζει σε μεγαλύτερη επιτυχία με το Copilot, το οποίο κυκλοφόρησε πέρυσι σε ένα πολυπληθές πεδίο chatbots τεχνητής νοημοσύνης, όπως το ChatGPT της OpenAI και το Gemini της Google.

Οι τελευταίες φωνητικές δυνατότητες του Copilot το κάνουν να φαίνεται πολύ περισσότερο σαν ενεργός ακροατής, δίνοντας λεκτικές ενδείξεις όπως «cool» και «huh».

Το προϊόν βασίζεται σε μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης της Microsof (MAI), καθώς και σε μια τεχνολογική σουίτα από την OpenAI, είπε ο Σουλεϊμάν.

Πρόσθεσε ότι οι καταναλωτές που ξοδεύουν 20 δολάρια μηνιαίως για το Copilot Pro μπορούν να αρχίσουν να δοκιμάζουν μια λειτουργία «Think Deeper» που αιτιολογεί επιλογές, όπως το αν θα μετακομίσουν σε μια πόλη ή σε μια άλλη.

Είπε ότι ένα πρόσθετο δοκιμαστικό χαρακτηριστικό για τους συνδρομητές που πληρώνουν, το Copilot Vision, ισοδυναμεί με «ψηφιακή υπόδειξη», τη δυνατότητα των χρηστών να μιλούν στην τεχνητή νοημοσύνη για όσα βλέπουν σε ένα πρόγραμμα περιήγησης Microsoft Edge. Οι καταναλωτές πρέπει να επιλέξουν να συμμετάσχουν και το περιεχόμενο που βλέπουν δεν θα αποθηκεύεται ούτε θα χρησιμοποιείται για την εκπαίδευση της AI, ανέφερε η Microsoft.

Αυτές οι ενημερώσεις αντιπροσωπεύουν «αναλαμπές» της AI που μπορεί να είναι ένας «πανταχού παρών έμπιστος, στη γωνία σας». Είναι ένα όραμα που διατύπωσε ως CEO της Inflection AI, της οποίας το κορυφαίο ταλέντο η Microsoft απέσπασε σε μια στενά παρακολουθούμενη συμφωνία φέτος.

Ο Σούλεϊμαν δήλωσε ότι τελικά, το Copilot θα μαθαίνει τα συμφραζόμενα από τα έγγραφα Word των καταναλωτών, τις επιφάνειες εργασίας των Windows, ακόμη και τις κονσόλες παιχνιδιών τους, αν αυτοί το επιτρέψουν.

Ερωτηθείς τι πιστεύει ο Μπιλ Γκέιτς, συνιδρυτής της Microsoft, για τις προσπάθειες τεχνητής νοημοσύνης της εταιρείας, ο Σουλεϊμάν είπε ότι ο Γκέιτς ήταν ενθουσιασμένος.

«Πάντα με ρωτάει για το πότε το Copilot θα μπορεί να διαβάζει και να αναλύει τα email του. Είναι ένα από τα αγαπημένα του» υποστήριξε ο Σοϋλειμάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com