Πώς η Coffee Berry αλλάζει το «παιχνίδι» στο franchise

Πώς η Coffee Berry αλλάζει το «παιχνίδι» στο franchise
Με σύνθημα την ποιότητα, την καλαισθησία και την εξυπηρέτηση, η Coffee Berry στοχεύει να φέρει τα προϊόντα καφέ της σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και του εξωτερικού.

«Το 2024 αναμένεται να είναι χρονιά ορόσημο για την ανάπτυξη του δικτύου της Coffee Berry», δήλωσε ο Founder και CEO της εταιρείας, Χάρης Γρυπάρης, σε συνέντευξη τύπου που διοργάνωσε η Coffee Berry την 1η Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα του Καφέ, όπου και παρουσιάστηκε η νέα πρόταση συνεργασίας franchise.

8 χρόνια παρουσίας με διεθνή εμβέλεια

Από το 2016, η Coffee Berry έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο επιτυχημένα street-café franchise στην Ελλάδα και το εξωτερικό. «Στόχος μας ήταν και παραμένει να προσφέρουμε τα προϊόντα μας σε κάθε γωνιά, με τον τρόπο που επιθυμούμε να τα προσφέρουμε, βασιζόμενοι στο τρίπτυχο της ποιότητας του προϊόντος, της καλαισθησίας του καταστήματος και της καλής εξυπηρέτησης. Η νέα μας στρατηγική πρόταση περιλαμβάνει ό,τι χρειάζεται, όχι μόνο για την υλοποίηση του παραπάνω στόχου μας, αλλά συνεισφέρει και στην ελληνική επιχειρηματικότητα με δικές μας επενδύσεις», υπογράμμισε ο κ. Γρυπάρης.

Με 220 καταστήματα παγκοσμίως, εκ των οποίων 130 στην Ελλάδα, 83 στην Κύπρο, 7 στην Αίγυπτο, 1 σε Στουτγκάρδη και 1 στο Ριάντ, η Coffee Berry συνεχίζει να διευρύνει το αποτύπωμά της διεθνώς. Επόμενοι στρατηγικοί προορισμοί για το 2025 είναι το Κουβέιτ και η Ρουμανία, ενώ διερευνώνται και αγορές όπως η Αμερική, η Μέση Ανατολή και η Βόρεια Αφρική.

Το νέο ευέλικτο μοντέλο συνεργασίας που υποστηρίζει νέους επιχειρηματίες

Σύμφωνα με τον εμπορικό διευθυντή της εταιρείας, Νίκο Χατζηγεωργίου, η Coffee Berry υιοθετεί ένα νέο, ευέλικτο επιχειρηματικό μοντέλο που όχι μόνο διευκολύνει τους νέους συνεργάτες στην είσοδό τους στον κλάδο, αλλά και τους υποστηρίζει καθόλη τη διάρκεια της επιχειρηματικής τους πορείας. Η αρχική επένδυση του συνεργάτη θα υποστηρίζεται από την εταιρεία μέσω μακροχρόνιων διακανονισμών, επιτρέποντας την αποπληρωμή της μέσω της λειτουργικής δραστηριότητας του καταστήματος.

Το νέο επιχειρηματικό μοντέλο δεν περιορίζεται μόνο στη χρηματοοικονομική υποστήριξη. Η εταιρεία παρέχει στους συνεργάτες της ολοκληρωμένες υπηρεσίες καθοδήγησης, εκπαίδευσης και marketing. Από την αρχιτεκτονική σχεδίαση των καταστημάτων έως το merchandising και τις στρατηγικές προώθησης, η Coffee Berry θα παρέχει διαρκλη υποστήριξη σε κάθε νέο κατάστημα. Οι συνεργάτες, αλλά και το ανθρώπινο δυναμικό θα έχουν πρόσβαση σε εκπαιδευτικά προγράμματα, ενώ η εταιρεία θα παρακολουθεί καθημερινά τη λειτουργία των καταστημάτων.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηγεωργίου: «Η φετινή χρονιά σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την ανάπτυξη του δικτύου μας. Με επίκεντρο τη νέα μας πρόταση που γνωστοποιήσαμε ευρέως σήεμρα, υποστηρίζουμε έμπρακτα νέους επιχειρηματίες με όνειρα και φιλοδοξίες για μια δική τους επιχείρηση. Με στόχο τη συνεχόμενη, εντατική ανάπτυξη εντός και εκτός Ελλάδας, προσδοκούμε σε νέες συνεργασίες, έτσι ώστε να συνεχίσουμε να αναπτυσσόμαστε υγιώς και με ταχείς ρυθμούς, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.»

Η επόμενη ημέρα για την εταιρεία

Μια από τις σημαντικότερες επενδύσεις της εταιρείας είναι η δημιουργία νέας μονάδας επεξεργασίας καφέ στο Κορωπί, η οποία θα ολοκληρωθεί το 2025. Το εργοστάσιο, που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της παραγωγικής ικανότητας της Coffee Berry, θα εξυπηρετεί τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες του δικτύου καταστημάτων. Η νέα επένδυση που αναμένεται να ξεπεράσει τα 10 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα, σε γειτονικό ακίνητο αναμένεται να ολοκληρωθεί τον επόμενο χρόνο νέα ιδιόκτητη παραγωγική μονάδα.

Παράλληλα, όπως υπογράμμισε ο κ. Χατζηγεωργίου, η Coffee Berry συνεχίζει να απορροφά το 100% των αυξήσεων των πρώτων υλών, χωρίς να μεταφέρει τις αυξήσεις αυτές στους συνεργάτες ή τους καταναλωτές. Από τον Ιανουάριο του 2024 η εταιρεία προχώρησε σε ενίσχυση της μεικτής κερδοφορίας των συνεργατών της σε ποσοστό που υπερβαίνει το 6%, ενώ οι επενδύσεις της εταιρείας σε μειώσεις τιμών και στήριξη των συνεργατών της ξεπέρασαν τις 500.000 ευρώ.

Φέτος, τα στελέχη της εταιρείας, παρά τις μειώσεις τιμών, αναμένουν ανοδικό κύκλο εργασιών με υψηλή μονοψήφια ανάπτυξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: