Μπιλ Γκέιτς: Αυτές είναι οι τρεις μεγαλύτερες ανησυχίες του για την Τεχνητή Νοημοσύνη

Μπιλ Γκέιτς: Αυτές είναι οι τρεις μεγαλύτερες ανησυχίες του για την Τεχνητή Νοημοσύνη
Microsoft founder Bill Gates shelters under an umbrella as he departs after a meeting with France's President at The Elysee Presidential Palace in Paris on July 27, 2024. (Photo by Ludovic MARIN / AFP) Photo: AFP
Παρά την αισιοδοξία του για το μέλλον του AI, ο δισεκατομμυριούχος εκφράζει συγκεκριμένες ανησυχίες.

Ο Μπιλ Γκέιτς, αν και αισιόδοξος για το μέλλον της Τεχνητής Νοημοσύνης, έχει εκφράσει τρεις βασικές ανησυχίες γύρω από τις συνέπειές της.

Μιλώντας στο podcast “On with Kara Swisher“, ο ιδρυτής της Microsoft ανέδειξε τους κινδύνους που συνδέονται με την κακόβουλη χρήση της AI, την ταχεία αλλαγή στην αγορά εργασίας και την πιθανή απώλεια ελέγχου της τεχνολογίας, σύμφωνα με το Business Insider.

Στο πλευρό του, κορυφαίοι ειδικοί ζητούν ισχυρότερο ρυθμιστικό πλαίσιο για την ασφαλή ανάπτυξη της AI.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανησυχίες για τη χρήση από κακόβουλα στοιχεία και τις επιπτώσεις στην εργασία

Ο Γκέιτς προειδοποίησε ότι κακόβουλα άτομα ή κράτη θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν την AI για κυβερνοεγκλήματα, βιοτρομοκρατία ή πολεμικές ενέργειες.

Παράλληλα, σημείωσε τον ταχύ ρυθμό αλλαγής στην αγορά εργασίας, που μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια εκατομμυρίων θέσεων εργασίας, καθώς το AI αναλαμβάνει επαναλαμβανόμενα καθήκοντα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το σενάριο της «απώλειας ελέγχου» και οι διεθνείς ανησυχίες

Η μεγαλύτερη ανησυχία του, ωστόσο, αφορά την πιθανότητα να χάσουμε τον έλεγχο της AI, αν ξεπεράσει την ανθρώπινη ευφυΐα.

Ο Γκέιτς συμμερίζεται τον προβληματισμό άλλων ειδικών, όπως ο Σαμ Άλτμαν της OpenAI, που προειδοποιούν ότι το χειρότερο σενάριο μπορεί να είναι το τέλος της ανθρωπότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: