Μετά από το «διπλωματικό επεισόδιο» με το Famagusta, η Τουρκία θέλει «διάλογο» με το Netflix

Μετά από το «διπλωματικό επεισόδιο» με το Famagusta, η Τουρκία θέλει «διάλογο» με το Netflix
Η Τουρκία συγκαταλέγεται μεταξύ των 10 χωρών με τον μεγαλύτερο αριθμό συνδρομητών στο Netflix.

Στα… απόνερα της έντασης που προκάλεσε η προβολή της σειράς Famagusta του Netflix στην κυβέρνηση της Τουρκίας, η Άγκυρα έχει καλέσει την δημοφιλή πλατφόρμα streaming σε «διάλογο για το περιεχόμενο της», όπως μετέδωσε την Τετάρτη η Hyrriyet.

Υπενθυμίζεται πως η σειρά Famagusta, που ασχολείται με την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974, προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις από την Τουρκία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, η Άγκυρα ασχολήθηκε με το Netflix «σχετικά με μια σειρά που διαστρέβλωνε την Ειρηνευτική Επιχείρηση της Τουρκίας στο νησί της Κύπρου το 1974, παρουσιάζοντάς την ως κατοχή.

Μετά από διαπραγματεύσεις με τις τουρκικές αρχές, το Netflix συμφώνησε να περιορίσει τη διαθεσιμότητα της σειράς στον ελληνικό του κατάλογο, ενώ περιόρισε την προβολή της στην Τουρκία και σε όλες τις άλλες χώρες».

Η Hyrriyet σημειώνει ότι η τουρκική κοινοβουλευτική επιτροπή σχεδιάζει να προσκαλέσει εκπροσώπους του Netflix στην Άγκυρα για έναν επικείμενο διάλογο σχετικά με το περιεχόμενο της πλατφόρμας, ανακοίνωσε ο επικεφαλής του οργάνου για τις ψηφιακές πλατφόρμες.

Η Τουρκία συγκαταλέγεται μεταξύ των 10 χωρών με τον μεγαλύτερο αριθμό συνδρομητών στο Netflix, δήλωσε ο Χουσεΐν Γιαϊμάν σε συνέντευξή του στο CNN Türk.

Στη συνέντευξη, ο Γιαϊμάν τόνισε ότι η ψηφιοποίηση και το περιεχόμενο που καταναλώνεται δεν είναι απλώς εργαλεία ψυχαγωγίας, αλλά ασκούν μακροπρόθεσμα βαθιά επιρροή στον ιστό της κοινωνίας.

«Το ζήτημα της ψηφιοποίησης δεν μπορεί να παραπεμφθεί μόνο στην πολιτική ή τη διακυβέρνηση. Ως κυβέρνηση, είμαστε αντίθετοι στη λογοκρισία και τις απαγορεύσεις. Από τη μία πλευρά, πρέπει να προασπίσουμε τις ατομικές ελευθερίες, αλλά από την άλλη, πρέπει να διαφυλάξουμε τη δημόσια τάξη και την ιερότητα της οικογενειακής μονάδας».

«Ως κυβέρνηση, στεκόμαστε ενάντια στη λογοκρισία, αναγνωρίζοντας ότι οι απαγορεύσεις δεν αποτελούν λύση. Πρέπει να εκπαιδεύουμε και να προστατεύουμε το άτομο» συμπλήρωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: