Ευρωζώνη: Η Γερμανία ζητά γρηγορότερες μειώσεις επιτοκίων από την ΕΚΤ

Ευρωζώνη: Η Γερμανία ζητά γρηγορότερες μειώσεις επιτοκίων από την ΕΚΤ
(Ξένη Δημοσίευση). Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης(Α) συνομιλεί με τον Αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομίας και Κλιματικής Αλλαγής της Γερμανίας Robert Habeck(Δ), στο περιθώριο των εκδηλώσεων της 88ης ΔΕΘ, όπου τιμώμενη χώρα είναι η Γερμανία, Θεσσαλονίκη, Σάββατο 07 Σεπτεμβρίου 2024. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν ζητήματα ευρωπαϊκού και διμερούς ενδιαφέροντος με έμφαση στην οικονομία, την ενέργεια και το Μεταναστευτικό. Την 88η ΔΕΘ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 7-15 Σεπτεμβρίου με τιμώμενη χώρα τη Γερμανία, εγκαινιάζουν απόψε, στις 7.30 το βράδυ, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Γερμανός αντικαγκελάριος, Ρόμπερτ Χάμπεκ. Η φετινή ΔΕΘ, οι πύλες της οποίας ανοίγουν στις 10 το πρωί σήμερα, συγκεντρώνει περισσότερους από 1300 άμεσους και έμμεσους εκθέτες, καλύπτοντας όλους τους διαθέσιμους χώρους του εκθεσιακού κέντρου (32.000 τμ). Αυξημένες είναι και οι επίσημες κρατικές συμμετοχές (25 έναντι 18 πέρυσι), ενώ μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται χώρες που συμμετέχουν στη διοργάνωση για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιαπωνία. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ενόψει των αποφάσεων της ΕΚΤ για τη νομισματική της πολιτική στις 17 Οκτωβρίου.

«Σήμα» στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για ταχύτερες μειώσεις των επιτοκίων της έστειλε την Τετάρτη κυβέρνηση της Γερμανίας, ενόψει των αποφάσεων της ΕΚΤ για τη νομισματική της πολιτική στις 17 Οκτωβρίου.

Ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Ρόμπερτ Χάμπεκ, ανέφερε πως η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης έχει καταγράψει «3 οικονομικά τρίμηνα κρίσης που έχουν προκληθεί από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία».

Ο ίδιος υποστήριξε πως οι περαιτέρω μειώσεις επιτοκίων της ΕΚΤ «έρχονται με πολύ αργό ρυθμό, κατά την άποψη μου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπενθυμίζεται πως μετά από τα στοιχεία της Eurostat για τον πληθωρισμό της Ευρωζώνης κατά τον Σεπτέμβριο που ανακοινώθηκαν την Τρίτη, οι αγορές θεωρούν «κλειδωμένη» μια νέα μείωση επιτοκίων από την ΕΚΤ κατά την επερχόμενη συνεδρίαση των επικεφαλής της τράπεζας στις 17 Οκτωβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: