Βέλγιο: Το ριζικό μέτρο που πάρθηκε για την προστασία των μαθητών

Βέλγιο: Το ριζικό μέτρο που πάρθηκε για την προστασία των μαθητών
ROTTERDAM - Students at an elementary school in Rotterdam-Zuid. ANP IRIS VAN DEN BROEK netherlands out - belgium out (Photo by Iris van den Broek / ANP MAG / ANP via AFP) Photo: AFP
Το μέτρο θα ισχύει για όλους τους μαθητές, από το νηπιαγωγείο μέχρι τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Η κυβέρνηση της Βαλλονίας-Βρυξελλών παίρνει δραστικά μέτρα απαγορεύοντας τη χρήση κινητών τηλεφώνων στα σχολεία από το 2025.

Το μέτρο θα ισχύει για όλους τους μαθητές, από το νηπιαγωγείο μέχρι τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, με στόχο την προστασία της σωματικής και ψυχικής υγείας των παιδιών.

Ο υπουργός Υγείας, Ίβ Κοπετιέ, δήλωσε πως η ρύθμιση της τεχνολογίας είναι επιτακτική, χωρίς να σημαίνει την απόρριψή της, αλλά την πρόληψη των κινδύνων που ενδέχεται να προκύψουν από την ανεξέλεγκτη χρήση της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κοπετιέ υπογράμμισε πως το μέτρο δεν είναι μια αντίδραση ενάντια στην πρόοδο, αλλά ένας τρόπος να προστατευθούν οι νέοι σε μια εποχή όπου η υπερβολική έκθεση στις οθόνες μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ανάπτυξή τους.

Η απόφαση αυτή έρχεται μετά από αυξανόμενες ανησυχίες για την επιρροή των κινητών στη συμπεριφορά και τις επιδόσεις των μαθητών, καθώς και την αύξηση περιστατικών διαδικτυακού εκφοβισμού και εξάρτησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: