Πώς η αυτοβιογραφία της Μελάνια Τραμπ βάζει «φωτιές» ενόψει εκλογών

Πώς η αυτοβιογραφία της Μελάνια Τραμπ βάζει «φωτιές» ενόψει εκλογών
Former US President and 2024 Republican presidential candidate Donald Trump is joined by former US First Lady Melania Trump after accepting his party's nomination at the end of the last day of the 2024 Republican National Convention at the Fiserv Forum in Milwaukee, Wisconsin, on July 18, 2024. Donald Trump will get a hero's welcome Thursday as he accepts the Republican Party's nomination to run for US president in a speech capping a convention dominated by the recent attempt on his life. (Photo by Nick Oxford / AFP) Photo: AFP
Η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ κυκλοφορεί την αυτοβιογραφία της στις 8 Οκτωβρίου.

Στην αυτοβιογραφία της που θα κυκλοφορήσει στις 8 Οκτωβρίου, η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μελάνια Τραμπ, υπερασπίζεται με πάθος το δικαίωμα των γυναικών να αποφασίζουν για το σώμα τους.

Παρά το γεγονός ότι ο σύζυγός της, Ντόναλντ Τραμπ, προωθεί περιορισμούς στην εθελούσια διακοπή της κύησης, η Μελάνια υπογραμμίζει ότι η απόφαση πρέπει να παραμένει ατομική και να προστατεύεται από οποιαδήποτε κυβερνητική παρέμβαση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Είναι καθοριστικό να διαφυλάσσουμε την αυτονομία των γυναικών στο να επιλέγουν αν θα κάνουν παιδιά, με βάση τις δικές τους πεποιθήσεις», αναφέρει στο βιβλίο της. Οι απόψεις της, ωστόσο, έρχονται σε αντίθεση με την πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ήταν καθοριστικός στην ανατροπή της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου που προστάτευε το δικαίωμα στην άμβλωση σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

Η διαφωνία αυτή ανάμεσα στο ζεύγος Τραμπ γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρουσα, καθώς οι προεδρικές εκλογές πλησιάζουν και το ζήτημα των αμβλώσεων αποτελεί πεδίο έντονων πολιτικών αντιπαραθέσεων. Δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το δικαίωμα στην άμβλωση αποτελεί σημαντικό παράγοντα στην εκλογική μάχη, με τη στάση της Μελάνιας να έρχεται σε αντίθεση με τις θέσεις του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, και συγκεκριμένα του συζύγου της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: