Εκλογικό θρίλερ στις ΗΠΑ: Τελική μάχη Χάρις και Τραμπ για τον Λευκό Οίκο – Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Εκλογικό θρίλερ στις ΗΠΑ: Τελική μάχη Χάρις και Τραμπ για τον Λευκό Οίκο – Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις
(COMBO) This combination of pictures created on October 01, 2024 shows, L-R, Former US President and Republican presidential candidate Donald Trump arriving to speak during a campaign event at Dane Manufacturing in Waunakee, Wisconsin, October 1, 2024 and US Vice President and Democratic presidential candidate Kamala Harris gesturing as she leaves the stage after speaking during a campaign rally in Douglas, Arizona, on September 27, 2024. (Photo by KAMIL KRZACZYNSKI and Rebecca NOBLE / AFP) Photo: AFP
Οι δύο υποψήφιοι υπόσχονται να καθορίσουν το μέλλον ενός πολωμένου έθνους, με την τύχη του πλανήτη να κρέμεται από τις ψήφους λίγων καθοριστικών πολιτειών.

Οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ έχουν μετατραπεί σε θρίλερ, με την Καμάλα Χάρις και τον Ντόναλντ Τραμπ να διεκδικούν την εξουσία σε ένα κλίμα αβεβαιότητας και εντάσεων. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τους δύο υποψηφίους στήθος με στήθος, με τη μάχη να επικεντρώνεται σε επτά κρίσιμες πολιτείες που θα κρίνουν το αποτέλεσμα.

Η Καμάλα Χάρις, η οποία αντικατέστησε τον Τζο Μπάιντεν ως υποψήφια των Δημοκρατικών, έχει κερδίσει έδαφος μετά την απόσυρση του νυν προέδρου, αναζωπυρώνοντας την ελπίδα στους ψηφοφόρους της για μια νέα εποχή προοδευτικής αλλαγής.

Ως η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, μαύρη και νοτιοασιατικής καταγωγής, η Χάρις αποτελεί σύμβολο αλλαγής και υπόσχεται να αγωνιστεί για τα δικαιώματα των γυναικών, τις αμβλώσεις και μια δικαιότερη οικονομία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον αντίποδα, ο Ντόναλντ Τραμπ προσπαθεί να επιστρέψει δυναμικά στην εξουσία, επικεντρωμένος σε ένα αφήγημα που παρουσιάζει μια Αμερική σε κρίση.

Με το σύνθημα “Να Κάνουμε την Αμερική Σπουδαία Ξανά“, ο Τραμπ υπόσχεται να “διορθώσει” την κατάσταση στη χώρα, κατηγορώντας τη σημερινή κυβέρνηση για διχασμό και αστάθεια. Η ρητορική του, ιδιαίτερα έντονη στα θέματα μετανάστευσης, φέρνει στο προσκήνιο τις σκληρές απόψεις του, καθώς κατηγορεί τους μετανάστες ότι απειλούν την εθνική ασφάλεια.

Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα, καθώς το αποτέλεσμα των εκλογών αυτών θα έχει σοβαρές επιπτώσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.

Με τη Μέση Ανατολή να φλέγεται και τον πόλεμο στην Ουκρανία να συνεχίζεται, η αμερικανική ηγεσία είναι κρίσιμη για την παγκόσμια σταθερότητα. Η Χάρις και ο Τραμπ γνωρίζουν ότι η νίκη του ενός ή του άλλου θα καθορίσει το μέλλον όχι μόνο των ΗΠΑ αλλά και του κόσμου ολόκληρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: