Tesla: Γιατί ανακαλεί περισσότερα από 27.000 οχήματα

Tesla: Γιατί ανακαλεί περισσότερα από 27.000 οχήματα
Indianapolis - June 30, 2024: Tesla Cybertruck display at a dealership. Tesla offers the Cybertruck with driving range of up to 340 miles. MY:2024 Photo: Shutterstock
Η εταιρεία είχε βρεθεί απολογούμενη ξανά με το ίδιο μοντέλο λόγω προβλημάτων στο γκάζι και τους υαλοκαθαριστήρες τον Απρίλιο και τον Ιούνιο.

Η Tesla έχει ξεκινήσει έναν γύρο ανάκλησης για το μοντέλο Cybertruck εξαιτίας ενός ζητήματος στην πίσω κάμερα, κάτι που δυνητικά θα μπορούσε να προκαλέσει ατυχήματα. Η εταιρεία ενημέρωσε ότι έχει αρχίσει να επιλύει το πρόβλημα μέσω μιας δωρεάν over-the-air (ΟΤΑ) αναβάθμισης λογισμικού, ενώ όπως δήλωσε δε θα χρειαστεί κάποια άλλη ενέργεια για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα. Η ενημέρωση έχει αρχίσει να παρέχεται στους ιδιοκτήτες από τις 18 Σεπτεμβρίου.

Εξηγώντας το πρόβλημα, η Tesla διευκρίνισε σε κλιμάκιο του Υπουργείου Μεταφορών των ΗΠΑ ότι στα επηρεασμένα μοντέλα ενδέχεται να υπάρξει καθυστέρηση στην προβολή της οπίσθιας κάμερας από τη θέση του οδηγού. Η εικόνα μπορεί να μην εμφανίζεται έως και δύο δευτερόλεπτα αφότου ο οδηγός βάλει το όχημα σε όπισθεν, ενώ η οθόνη μπορεί να εμφανίζεται κενή για έξι με οκτώ δευτερόλεπτα. Παρόλα αυτά, η Tesla δεν έχει πληροφορηθεί για κάποιο ατύχημα, σύγκρουση ή σοβαρό τραυματισμό λόγω των δυσλειτουργικών καμερών.

Το πρόβλημα αφορά τα περισσότερα Cybertrucks στις Ηνωμένες Πολιτείες και η ανάκληση είναι η μεγαλύτερη σε έκταση για το συγκεκριμένο μοντέλο μέχρι σήμερα. Το Cybertruck, που κυκλοφορεί από τον Νοέμβριο του 2023, ήταν μια προσπάθεια του CEO Έλον Μασκ να δώσει νέα πνοή στην προσφερόμενη σειρά της εταιρείας του, μάλιστα παίρνοντας έμπνευση για τον σχεδιασμό του από τις διάσημες ταινίες επιστημονικής φαντασίας Blade Runner, την ώρα που επενδυτές παρακολουθούν στενά το μοντέλο λόγω των πόρων που έχουν επενδυθεί για την παραγωγή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι εντόπισε το πρόβλημα στις αρχές Σεπτεμβρίου, και κατόπιν εσωτερικής έρευνας για εκτίμηση του προβλήματος, ξεκίνησε τις διαδικασίες για την εθελούσια ανάκληση λόγω του προβλήματος. Ανακοίνωσε επίσης πως όλα τα μοντέλα επί του παρόντος σε παραγωγή έχουν λάβει την αναγκαία διόρθωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: