Μήνυμα του Ιράν στις ΗΠΑ και στο Ισραήλ: Η φάση της αυτοσυγκράτησης έχει λήξει

Μήνυμα του Ιράν στις ΗΠΑ και στο Ισραήλ: Η φάση της αυτοσυγκράτησης έχει λήξει
Israel vs Iran flag on cracked wall. Conflict between Iran and Israel concept. Political tension between Iran and Israel Photo: Shutterstock
Η Τεχεράνη αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για στόχευση ισραηλινών υποδομών.

Προειδοποιήσεις προς τις ΗΠΑ για τις επιθέσεις του Ισραήλ στη Μέση Ανατολή έστειλε την Πέμπτη το Ιράν, σύμφωνα με πληροφορίες του Al Jazeera.

Το πρακτορείο ειδήσεων ανέφερε πως η Τεχεράνη έστειλε στις ΗΠΑ ανεπίσημο μήνυμα για την για την αντιμετώπιση των αυξανόμενων περιφερειακών εντάσεων στη Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το Ιράν υπογραμμίζει προς την Ουάσινγκτον πως «η φάση της μονομερούς αυτοσυγκράτησης έχει λήξει».

Είπε επίσης ότι οποιαδήποτε ισραηλινή επίθεση θα συναντήσει μια «μη συμβατική απάντηση» που περιλαμβάνει τη στόχευση ισραηλινών υποδομών. Ακόμα, η Τεχεράνη υπογραμμίζει την «την περιφερειακή ανάγκη να περιοριστεί η σιωνιστική οντότητα και η τρέλα της».

Το έμμεσο μήνυμα τόνισε επίσης ότι το Ιράν δεν επιθυμεί έναν περιφερειακό πόλεμο, δήλωσε ο Ιρανός αξιωματούχος που επικαλέστηκε το Al Jazeera.

To πρακτορείο ειδήσεων με έδρα το Κατάρ αναφέρει πως το μήνυμα που έστειλε το Ιράν φαίνεται να αποτελεί απάντηση στα όσα δήλωσε χθες ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Ο Μπάιντεν δήλωσε ότι το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να ανταποδώσει τα πρόσφατα ιρανικά χτυπήματα σε αντίθεση με ό,τι συνέβη τον Απρίλιο, όταν το Ιράν στόχευσε το Ισραήλ και ο Λευκός Οίκος προειδοποίησε το Ισραήλ να μην απαντήσει.

Το ιρανικό μήνυμα θα μπορούσε να ερμηνευτεί με δύο τρόπους. Θα μπορούσε να σημαίνει «δεν θέλουμε να κάνετε τίποτα, προσπαθούμε να το αποτρέψουμε», ή θα μπορούσε να είναι μια προειδοποίηση «αν αναλάβετε δράση, η απάντησή μας θα είναι ακόμη μεγαλύτερη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανταλλαγή πυρών μεταξύ λιβανικού και ισραηλινού στρατού

Εξάλλου, ο στρατός του Λιβάνου ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι ότι ανταπέδωσε ισραηλινά πυρά, για πρώτη φορά μετά από ένα χρόνο, μετά τον θάνατο ενός στρατιώτη του λιβανικού στρατού στον νότιο Λίβανο.

«Ένας στρατιώτης σκοτώθηκε όταν ο ισραηλινός εχθρός έθεσε στο στόχαστρο ένα στρατιωτικό φυλάκιο στην περιοχή Μπιντ Τζμπεϊλ στο νότιο Λίβανο και στρατιωτικοί απάντησαν στα πυρά», ανακοίνωσε ο στρατός.

Μένοντας στις συγκρούσεις στον Λίβανο, ο ισραηλινός στρατός βομβάρδισε εκ νέου την Πέμπτη την Βηρυτό, υποστηρίζοντας πως χτύπησε το αρχηγείο πληροφοριών της Χεζμπολάχ στην πρωτεύουσα της χώρας.

Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη «έπληξαν στόχους που ανήκουν στο αρχηγείο πληροφοριών της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό, συμπεριλαμβανομένων τρομοκρατικών πρακτόρων που ανήκουν στη μονάδα, μέσων συλλογής πληροφοριών, κέντρων διοίκησης και πρόσθετων τρομοκρατικών υποδομών», ανέφερε ο στρατός σε ανακοίνωσή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: