«Τεράστιο» κοίτασμα φυσικού αερίου ανακαλύφθηκε στην Κολομβία – Διπλασιάζει τα αποθέματα της χώρας

«Τεράστιο» κοίτασμα φυσικού αερίου ανακαλύφθηκε στην Κολομβία – Διπλασιάζει τα αποθέματα της χώρας
Ôï ðëùôï ãåùôñýðáíï CSP Fortuna óôïí Ðñßíï, ôï ïðïßï ï õðïõñãüò ÐåñéâÜëëïíôïò ÃéÜííçò ÌáíéÜôçò Ýèåóå óå ëåéôïõñãßá, ôï ÓÜââáôï 20 Éïõëßïõ 2013.Ðáíçãõñéêü ÷áñáêôÞñá åß÷å ç óçìåñéíÞ ðáñïõóßáóç ôïõ íÝïõ åðåíäõôéêïý -ãåùôñçôéêïý ðñïãñÜììáôïò ôçò åôáéñåßáò Energean Oil & Gas ðáñïõóßá ôïõ õðïõñãïýÃéÜííç ÌáíéÜôç. Åðåíäýóåéò óõíïëéêïý ýøïõò 60.000.000 äïëáñßùí èá õëïðïéÞóåé ôï áìÝóùò åðüìåíï äéÜóôçìá ç åôáéñåßá åîüñõîçò êáé áîéïðïßçóçò õäñïãïíáíèñÜêùí Energean Oil & Gas áðü êïéíïý ìå ôç èõãáôñéêÞ ôçò Kavala Oil, üðùò áíáêïßíùóå óÞìåñá ôï ðñùß, ðáñïõóßá ôïõ õðïõñãïý ÐåñéâÜëëïíôïò ÃéÜííç ÌáíéÜôç, ï ðñüåäñïò êáé äéåõèýíùí óýìâïõëïò ôçò Energean Oil & Gas Ìáèéüò ÑÞãáò. ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÉÏÑÄÁÍÉÄÇÓ ×ÁÑÇÓ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η Ecopetrol και η Petrobras ανακοίνωσαν την ανακάλυψη ενός από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα φυσικού αερίου των τελευταίων δεκαετιών.

Η Κολομβία βρίσκεται μπροστά σε μια ιστορική ανακάλυψη στον ενεργειακό τομέα, καθώς η δημόσια επιχείρηση πετρελαίου Ecopetrol και η βραζιλιάνικη Petrobras ανακοίνωσαν την ανακάλυψη ενός τεράστιου υπεράκτιου κοιτάσματος φυσικού αερίου στην Καραϊβική Θάλασσα. Το κοίτασμα, που εκτιμάται ότι περιέχει 6 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα αερίου, αναμένεται να διπλασιάσει τα ενεργειακά αποθέματα της Κολομβίας, σύμφωνα με τις εταιρείες.

Η ανακάλυψη έγινε ανοιχτά της πόλης Σάντα Μάρτα και χαρακτηρίζεται ως η μεγαλύτερη των τελευταίων δεκαετιών στην περιοχή. Σύμφωνα με τον Ροζέριου Σοάρες της Petrobras, το νέο κοίτασμα μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στον ενεργειακό τομέα της Κολομβίας, εξισώνοντας την ποσότητα με το κοίτασμα Κουτσουπά, το οποίο τροφοδοτεί τη χώρα για περισσότερα από 45 χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ανακάλυψη έρχεται σε μια κρίσιμη περίοδο για την Κολομβία, καθώς η κυβέρνηση του προέδρου Γουστάβο Πέτρο προωθεί την ενεργειακή μετάβαση με στόχο την απεξάρτηση από το πετρέλαιο και το αέριο. Παρά τις επικρίσεις από τη συντηρητική αντιπολίτευση, η οποία προειδοποιεί για την οικονομική ασφάλεια της χώρας, η ανακάλυψη αυτού του κοιτάσματος μπορεί να αποτελέσει καθοριστικό παράγοντα για τη μετάβαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ο τομέας των υδρογονανθράκων αποτελεί βασικό πυλώνα της κολομβιανής οικονομίας, συμβάλλοντας στο 2,8% του ΑΕΠ της χώρας, ενώ η ανάγκη για ενίσχυση των ενεργειακών αποθεμάτων γίνεται ακόμη πιο έντονη, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω λειψυδρίας και υψηλών θερμοκρασιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: