Ισραήλ: Πόσα εκατομμύρια κόστισε η απόκρουση της ιρανικής επίθεσης και πώς θα απαντήσει

Ισραήλ: Πόσα εκατομμύρια κόστισε η απόκρουση της ιρανικής επίθεσης και πώς θα απαντήσει
People visit the site of the remains of an Iranian missile in the Negev desert near Arad on October 3, 2024, in the aftermath of an Iranian missile attack on Israel. Israel vowed to make Iran "pay" for firing a barrage of missiles at its territory, with Tehran warning on October 2 it would launch an even bigger attack it is targeted. (Photo by MENAHEM KAHANA / AFP) Photo: AFP
Επιβεβαιώνεται το δόγμα ότι η άμυνα είναι πολύ πιο ακριβή από την επίθεση...

Η πυραυλική επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ με 200 βαλλιστικούς πυραύλους αποκάλυψε την τεράστια οικονομική επιβάρυνση της άμυνας.

Όπως αναφέρει η Jerusalem Post, η απόκρουση της επίθεσης επιβεβαίωσε το δόγμα ότι η άμυνα είναι πολύ πιο ακριβή από την επίθεση, με το Ισραήλ να δαπανά περίπου 450 εκατομμύρια δολάρια για την αναχαίτιση των πυραύλων, σε σύγκριση με τα 200 εκατομμύρια που κόστισε στο Ιράν η επίθεση.

Οι ισραηλινές αρχές αναλύουν πλέον τον τρόπο αντιμετώπισης των επιθέσεων αυτών, εξετάζοντας την πιθανότητα να στοχεύσουν την ιρανική αμυντική βιομηχανία, καθώς και την πετρελαϊκή της βιομηχανία που χρηματοδοτεί την κατασκευή πυραύλων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με την υποστήριξη των ΗΠΑ, το Ισραήλ διαθέτει προηγμένα συστήματα άμυνας, όπως τα Arrow-2 και Arrow-3, όμως η ανάγκη για συνεχιζόμενη χρηματοδότηση και παραγωγή νέων τεχνολογιών αναδεικνύει την ευάλωτη θέση της χώρας.

Η Jerusalem Post τονίζει ότι η οικονομική και στρατιωτική απάντηση του Ισραήλ θα επικεντρωθεί στην υπονόμευση των ιρανικών δυνατοτήτων μέσω στρατιωτικών ή οικονομικών μέτρων, με απώτερο στόχο την εξασθένηση της ιρανικής αμυντικής βιομηχανίας και τη μείωση της απειλής για την περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: