Η μεγάλη ημέρα του ΠΑΣΟΚ – Σε εξέλιξη η ψηφοφορία για εκλογή προέδρου – Ως τις 14:00 είχαν ψηφίσει 167.814

Η μεγάλη ημέρα του ΠΑΣΟΚ – Σε εξέλιξη η ψηφοφορία για εκλογή προέδρου – Ως τις 14:00 είχαν ψηφίσει 167.814
Τηλεοπτικά συνεργεία βρίσκονται έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ στη Χαριλάου Τρικούπη, περιμένοντας τα αποτελέσματα, καθώς είναι σε εξέλιξη η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων, Κυριακή 9 Ιουνίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δικαίωμα να ψηφίσουν έχουν τα μέλη του κόμματος και επιπλέον όσοι άλλοι άνω των 16 το επιθυμούν 

‘Ανοιξαν στις 7 το πρωί οι 950 κάλπες της εσωκομματικής ψηφοφορίας για την εκλογή νέας ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής. Οι κάλπες είναι προγραμματισμένο να κλείσουν στις 7 το βράδυ εκτός κι αν η αρμόδια επιτροπή του κόμματος (ΕΔΕΚΑΠ) αποφασίσει να δώσει παράταση εφόσον διαπιστωθεί ότι υπάρχει ακόμη σημαντική προσέλευση ψηφοφόρων, ιδίως στα μεγάλα εκλογικά κέντρα της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.

Σημειωτέον, ως τις 14:00 είχαν ψηφίσει 167.814 φίλοι και μέλη, αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΔΕΚΑΠ, της αρμόδιας δηλαδή επιτροπής του κόμματος, για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία ανάδειξης Προέδρου ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Δικαίωμα να ψηφίσουν έχουν τα μέλη του κόμματος και επιπλέον όσοι άλλοι άνω των 16 το επιθυμούν δηλώνοντας, σε όποιο εκλογικό κέντρο προσέλθουν, πως θέλουν να εγγραφούν είτε ως μέλη είτε ως φίλοι κι υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση ότι δεν είναι μέλη άλλου κόμματος. Όλοι οι ψηφοφόροι θα καταβάλουν ως αντίτιμο το ποσό των 3 ευρώ. Θα πρέπει να έχουν μαζί τους για την ταυτοπροσωπία αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή οποιοδήποτε άλλο δημόσιο έγγραφο ( π.χ δίπλωμα οδήγησης).

Το ψηφοδέλτιο είναι κοινό με αλφαβητική σειρά των υποψηφίων (Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Νάντια Γιαννακοπούλου , ‘Αννα Διαμαντοπούλου, Χάρης Δούκας και Μιχάλης Κατρίνης) και μπαίνει σταυρός προτίμησης.

Για να εκλεγεί νέος πρόεδρος απαιτείται να συγκεντρώσει το 50+1 των ψήφων κι αν δεν το καταφέρει τότε οι δύο πρώτοι θα αναμετρηθούν σε β γύρο την επόμενη Κυριακή 13 Οκτωβρίου.

Τα αποτελέσματα αναμένονται μετά τις 9 το βράδυ.

Αυξημένη κατά 30% σε σχέση με το 2021 η συμμετοχή στις εκλογές

Μηνύματα μαζικής συμμετοχής στις κάλπες του ΠΑΣΟΚ καταγράφονται σε όλα τα εκλογικά τμήματα ανά την Ελλάδα, αφού η προσέλευση σε σχέση με την αναμέτρηση για την ανάδειξη ηγεσίας το 2021 είναι – αυτήν την ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες- αυξημένη κατά 30%!

Πώς ψηφίζετε

Ο εκλογέας:

Α. Προσέρχεται στο εκλογικό κέντρο, όπου συστήνεται να υπάρχει τραπέζι “υποδοχής” με εθελοντές που τον βοηθούν να συμπληρώσει την αίτηση εγγραφής, εφόσον γνωρίζει εκ των προτέρων ότι δεν είναι μέλος.

Β. Στο τραπέζι της Εφορευτικής Επιτροπής παραδίδει την ταυτότητά του και την αίτηση εγγραφής μέλους/φίλου, εφόσον δεν είναι μέλος και, γίνεται η διαπίστευσή του από το χειριστή του tablet και η εγγραφή του στην κατάσταση ψηφισάντων από το Γραμματέα, στον οποίον καταβάλει το ποσό των 3 ευρώ (μόνο στον πρώτο γύρο των εκλογών) και υπογράφει. Μετά, ο Πρόεδρος σφραγίζει τον φάκελο και τον παραδίδει μαζί με ψηφοδέλτιο στον ψηφοφόρο.

Γ. Μπαίνει πίσω από το παραβάν και ψηφίζει, βάζει το διπλωμένο ψηφοδέλτιο στον φάκελο.

Δ. Επιστρέφει στην Εφορευτική Επιτροπή και πριν ρίξει τον φάκελο στην κάλπη, ο Πρόεδρος πρέπει να τον μονογράψει. Παίρνει την ταυτότητα/διαβατήριο και αποχωρεί από το Ε.Τ.

Μπορείτε να δείτε οδηγίες αναλυτικά εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: