ΠΑΣΟΚ: Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας στον β’ γύρο μετά από εκλογικό θρίλερ

ΠΑΣΟΚ: Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας στον β’ γύρο μετά από εκλογικό θρίλερ
Ο Παύλος Γερουλάνος διεκδίκησε με αξιώσεις τη δεύτερη θέση, καθώς η διαφορά του με τον Χάρη Δούκα ήταν μικρότερη από 1.000 ψήφους.

Με νικητή τον Νίκο Ανδρουλάκη σύμφωνα με τα σχεδόν τελικά αποτελέσματα σε ποσοστό άνω του 98% ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ.

Η δεύτερη θέση που οδηγεί σε επαναληπτική εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου προεδρου του ΠΑΣΟΚ κρίθηκε στο νήμα, καθώς Χάρης Δούκας και Παύλος Γερουλάνος είχαν απόσταση περίπου 700 ψήφους.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα η σειρά κατάταξης και οι ψήφοι έχουν ως εξής στο 99,57% της επικράτειας.

Νίκος Ανδρουλάκης: 29,7% (88.869)
Χάρης Δούκας: 21,41% (64.067)
Παύλος Γερουλάνος: 21,15% (63.284)
Άννα Διαμαντοπούλου: 19,55% (58.506)
Μιχάλης Κατρίνης 5,9% (17.651)
Νάντια Γιαννακοπούλου 2,3% (6.877)

«Σήμερα είναι μια σπουδαία μέρα για την δημοκρατική παράταξη», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης προσερχόμενος στα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη και ευχαρίστησε τους «εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που τίμησαν με τη συμμετοχή τους τις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος».

«Μας γέμισαν ελπίδα και δύναμη» είπε, ενώ ευχαρίστησε και τους συνυποψηφίους του, τονίζοντας ότι «είχαμε μια προεκλογική εκστρατεία με πραγματικά πολιτικό πολιτισμό, με ήθος και σοβαρότητα».

«Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου όσους με τίμησαν με τη σημερινή νίκη. Επτά μέρες έμειναν μέχρι την επόμενη Κυριακή, που είμαι σίγουρος ότι το ΠΑΣΟΚ θα βγει ακόμα πιο ενωμένο, ακόμα πιο ισχυρό, ακόμα πιο περήφανο», κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.

 

Δούκας: Το 70% θέλει αλλαγή ηγεσίας

«Μεγάλη μέρα για το ΠΑΣΟΚ και την παράταξη. Ευχαριστώ τους 300.000 που ψήφισαν. Ευχαριστώ και τους συνοποψηφίους μου που γύρισαν όλη την Ελλάδα.Το μήνυμα της κάλπης είναι καθαρό. Το 70% ζητά αλλαγή ηγεσίας. Σας καλώ την επόμενη Κυριακή να κάνουμε την υπέρβαση» ανέφερε ο Χάρης Δούκας.

Η Άννα Διαμαντοπούλου πρόταξε την ενότητα της παράταξης. Η κ. Διαμαντοπούλου πρόσθεσε ότι «η σημερινή ημέρα είναι μια σημαντική αφετηρία για το ΠΑΣΟΚ». Ευχαρίστησε τους πολίτες που συμμετείχαν, τους φίλους και τους εθελοντές που πίστεψαν στην υποψηφιότητά της κι όλους τους ανθρώπους στην Ελλάδα που αυτοοργανώθηκαν για να την στηρίξουν.

 

Παύλος Γερουλάνος: Δεν νομίζω πως οι πολίτες που θα έρθουν να ψηφίσουν αύριο χρειάζεται να κατευθυνθούν

Εμφανώς συγκινημένος έκανε δηλώσεις ο Παύλος Γερουλάνος μετά το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ, αποδεχόμενος την πραγματικά, οριακή ήττα του. Όπως ανέφερε, «τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ σήμερα μίλησαν. Η απόφασή τους είναι απόλυτα σεβαστή. Θα ήθελα να συγχαρώ τον κ. Ανδρουλάκη και τον κ. Δούκα και τους συνυποψηφίους μου σε μια διαδικασία που “ανέβασε” το ΠΑΣΟΚ στα μάτια όλων των Ελλήνων. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους 300.000 που ήρθαν στην κάλπη, να ευχαριστήσω όλους όσους βοήθησαν για τη διαδικασία, σας ευχαριστώ από καρδιάς και θεωρώ πως αύριο ξεκινάει μια καινούργια μέρα για να συνεχίσουμε τον αγώνα για το ΠΑΣΟΚ και το μέλλον της παράταξης».

Ερωτηθείς για το αν θα δώσει “σήμα” στους ψηφοφόρους του για να στηρίξουν Ανδρουλάκη ή Δούκα, ο ίδιος είπε πως οι ψηφοφόροι δεν χρειάζονται “καθοδήγηση”. Όπως είπε:

«Δεν νομίζω πως οι πολίτες που θα έρθουν να ψηφίσουν αύριο χρειάζεται να κατευθυνθούν. Ο καθένας ήρθε με τη δική του άποψη, δεν σπρώχτηκαν από τον έναν ή τον άλλο. Η μάχη είναι ακόμη ανοικτή».

Σχολιάζοντας την οριακή του ήττα, είπε ακόμη: «Όποιος πιστεύει στη Δημοκρατία, πιστεύει και στο αποτέλεσμα. Η διαδικασία αυτή, έκανε καλό στο ΠΑΣΟΚ. Θέλουμε να είμαστε σε ανοδική πορεία και να κερδίσουμε τις επόμενες εκλογές».

Νάντια Γιαννακοπούλου: «Ο μεγάλος νικητής είναι το ΠΑΣΟΚ – Θα είμαι μπροστά στην πρώτη γραμμή»

Μ. Κατρίνης: Το ποιος θα ηγηθεί της παράταξης θα το κρίνουν οι πολίτες ελεύθερα