Μεγάλη «χασούρα» στην Shell για το κέρδος διύλισης – Στα 5,5 δολάρια ανά βαρέλι

Μεγάλη «χασούρα» στην Shell για το κέρδος διύλισης – Στα 5,5 δολάρια ανά βαρέλι
epa08574036 (FILE) - A file photo dated 30 July 2015 showing a company flag flying in front of the head office of Royal Dutch Shell in The Hague, The Netherlands (reissued 30 July 2020). Shell, that in 2nd quarter 2019 made a 3.5 billion USD profit, on 30 July 2020 released their 2nd quarter results 2020 saying they suffered a loss of 18.4 billion USD. Part of the loss was due to low fuel prices as Coronavirus-pandemic hit the demand around the globe EPA/JERRY LAMPEN *** Local Caption *** 53379697 Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Από 7,7 δολάρια το βαρέλι για το δεύτερο τρίμηνο του 2024.

Τα περιθώρια κέρδους διύλισης της Shell μειώθηκαν απότομα το τρίτο τρίμηνο σε σχέση με τους τρεις προηγούμενους μήνες, ενώ τα κέρδη από την εμπορία πετρελαιοειδών αποδυναμώθηκαν επίσης.

Σε μια ενημερωμένη εμπορική ανακοίνωση ενόψει των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων της στις 31 Οκτωβρίου, η Shell δήλωσε ότι τα ενδεικτικά περιθώρια κέρδους διύλισης μειώθηκαν στα 5,5 δολάρια το βαρέλι τους τρεις μήνες έως το τέλος Σεπτεμβρίου από 7,7 δολάρια το βαρέλι την προηγούμενη περίοδο.

Τα εμπορικά αποτελέσματα για το τμήμα χημικών και πετρελαϊκών προϊόντων της αναμένεται να είναι χαμηλότερα σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο, ανέφερε ο ενεργειακός κολοσσός.

Η Shell, ο μεγαλύτερος έμπορος υγροποιημένου φυσικού αερίου στον κόσμο, αύξησε επίσης την πρόβλεψή της για την παραγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου για το τρίμηνο σε ένα εύρος 7,3 έως 7,7 εκατομμυρίων μετρικών τόνων για το τρίμηνο από προηγούμενη πρόβλεψη 6,8 έως 7,4 εκατομμυρίων τόνων.

Τα αποτελέσματα εμπορίας υγροποιημένου φυσικού αερίου ορίστηκαν να είναι σύμφωνα με το προηγούμενο τρίμηνο.

Η εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Λονδίνου εταιρεία αύξησε επίσης τις προβλέψεις της για την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου upstream για το τρίμηνο σε 1,74 εκατ. έως 1,84 εκατ. βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου ανά ημέρα από 1,58 εκατ. έως 1,78 εκατ. boed.

Την περασμένη εβδομάδα, η Exxon Mobil προειδοποίησε ότι η πτώση των τιμών του πετρελαίου επρόκειτο να πλήξει τα αποτελέσματά της για το τρίτο τρίμηνο.

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν κατά 17% το τρίτο τρίμηνο, τη μεγαλύτερη τριμηνιαία πτώση του τελευταίου έτους, λόγω των ανησυχιών για τις προοπτικές της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent διαμορφώθηκαν στα 71,77 δολάρια το βαρέλι την τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης του τριμήνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com