Κομισιόν για 7η Οκτωβρίου: «Καμία δικαιολόγηση για τις τρομοκρατικές δράσεις της Χαμάς»

Κομισιόν για 7η Οκτωβρίου: «Καμία δικαιολόγηση για τις τρομοκρατικές δράσεις της Χαμάς»
European Commission President Ursula von der Leyen makes a statement in Brussels on April 27, 2022, following the decision by Russian energy giant Gazprom to halt gas shipments to Poland and Bulgaria in Moscow's latest use of gas as a weapon in the conflict in Ukraine. (Photo by Kenzo TRIBOUILLARD / POOL / AFP) Photo: AFP
Με αφορμή την επέτειο ενός χρόνου από τη μεγάλη επίθεση στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου του 2023.

Μήνυμα για το ότι «δεν μπορεί να υπάρξει καμία δικαιολόγηση για τις τρομοκρατικές ενέργειες της Χαμάς» έστειλε τη Δευτέρα η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, με αφορμή την επέτειο ενός χρόνου από τη μεγάλη επίθεση στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου του 2023.

Σε δήλωση της η Γερμανίδα αξιωματούχος σημειώνει πως «την  7η Οκτωβρίου 2023, ο κόσμος ήρθε αντιμέτωπος με εικόνες απερίγραπτης τραγωδίας και σκηνές που θα μείνουν χαραγμένες στο μυαλό όλων για πάντα», προσθέτοντας πως «δεν μπορεί να υπάρξει καμία δικαιολόγηση για τις τρομοκρατικές ενέργειες της Χαμάς. Καταδικάζω για ακόμη μία φορά με τον πιο έντονο τρόπο, αυτές τις βάρβαρες επιθέσεις.

Έχουν επιφέρει ανεπανόρθωτη ζημιά όχι μόνο στους πολίτες του Ισραήλ, αλλά και σε αθώους Παλαιστίνιους. Σε αυτή την τραγική επέτειο, θέλω να τιμήσω την μνήμη των θυμάτων. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι στο πλευρό όλων των αθώων ανθρώπων που η ζωή τους έχει καταστραφεί ολοκληρωτικά από εκείνη την ημέρα» πρόσθεσε.

«Επαναλαμβάνουμε για μία ακόμη φορά την έκκληση για κατάπαυση πυρός στη Γάζα, την άνευ όρων απελευθέρωση των ομήρων και την παύση των εχθροπραξιών. Στηρίζουμε όλες τις διπλωματικές προσπάθειες για να επιτευχθεί συμφωνία» συμπλήρωσε η φον ντερ Λάιεν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: