Αυτές είναι οι 5 καριέρες που ακολουθούν τα nepo babies

Αυτές είναι οι 5 καριέρες που ακολουθούν τα nepo babies
Deva Cassel (daughter of Monica Bellucci and Vincent Cassel) leaves after the presentation of creations by Christian Dior for the Women Ready-to-wear Fall-Winter 2024/2025 collection as part of the Paris Fashion Week, in Paris on February 27, 2024. (Photo by MIGUEL MEDINA / AFP) Photo: AFP
Τα «nepo babies» συχνά ακολουθούν τα βήματα των γονιών τους, επωφελούμενα από τον πλούτο και τις διασυνδέσεις. Ωστόσο, κάποια αξιοποιούν τους οικογενειακούς πόρους για να χαράξουν τη δική τους πορεία

Τα «nepo babies» (παιδιά διάσημων ή πλούσιων γονέων) δεν είναι σύγχρονο φαινόμενο. Από τον Τζον Κουίνσι Άνταμς (γιο του δεύτερου προέδρου των ΗΠΑ, Τζον Άνταμς) μέχρι τη Λάιζα Μινέλι (κόρη της ηθοποιού Τζούντι Γκάρλαντ), πολλά παιδιά πλούσιων, διάσημων ή επιδραστικών προσωπικοτήτων ξεκίνησαν καριέρες βασιζόμενα στην επιτυχία των συγγενών τους.

Σήμερα, υπάρχει μια νέα γενιά διάσημων απογόνων, οι οποίοι δεν στηρίζονται αποκλειστικά στις οικογένειές τους για να πετύχουν.

Πάρτε για παράδειγμα την Όγκουστ Τσαν Ζούκερμπεργκ. Σύμφωνα με τον πατέρα της, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, η 7χρονη είπε πρόσφατα ότι όταν μεγαλώσει θέλει να γίνει όπως η Τέιλορ Σουίφτ. Δυστυχώς για την Όγκουστ, ο Ζούκερμπεργκ της το έκοψε αμέσως.

«Της είπα, “Δεν μπορείς. Αυτό δεν είναι διαθέσιμο για σένα”», αποκάλυψε στο podcast “Acquired”.

Ωστόσο, ο CEO της Meta — με περιουσία περίπου 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Forbes — δεν είναι εντελώς “καταστροφέας ονείρων”. Όταν η Όγκουστ αναδιατύπωσε τη δήλωσή της, κέρδισε την πλήρη έγκρισή του.

«Το σκέφτηκε και είπε, “Εντάξει, όταν μεγαλώσω, θέλω οι άνθρωποι να θέλουν να γίνουν σαν την Όγκουστ Τσαν Ζούκερμπεργκ”», συνέχισε. «Και της είπα, “Ναι, καλά το σκέφτηκες”».

Ενώ το μάθημα φαίνεται να είναι «να είσαι ο εαυτός σου», για πολλά παιδιά δισεκατομμυριούχων, ο ουρανός φαίνεται να είναι το όριο για τις μελλοντικές τους καριέρες.

Ωστόσο, πολλά παιδιά των υπερπλουσίων του 21ου αιώνα εξακολουθούν να έλκονται από τους ίδιους τύπους επαγγελμάτων. Από CEOs μέχρι αστέρια του αθλητισμού και επικούς “κυνηγούς περιπέτειας”, αυτές είναι οι καριέρες που προτιμούν τα «nepo babies».