Βρετανία: Μεγάλο deal του BBC με την Amazon – Απευθείας περιεχόμενο στο Fire TV

Βρετανία: Μεγάλο deal του BBC με την Amazon – Απευθείας περιεχόμενο στο Fire TV
epa06486020 A photograph showing the British Broadcasting Corporation (BBC) headquarters in Central London, Britain, 30 January 2017. A pay review published by BBC today has stated there is 'no gender bias between employees' at the organisation, however some male presenters have agreed to have their pay cut to help pay for pay parity between men and women working at the organisation. EPA/WILL OLIVER
Θα επιτρέψει στους θεατές να παρακολουθούν δωρεάν ζωντανή και κατά παραγγελία τηλεόραση στο ευρύ φάσμα έξυπνων τηλεοράσεων της Amazon.

Το BBC, το ITV, το Channel 4 και το Channel 5 συμφώνησαν με την Amazon να τοποθετήσουν τη νέα τους πλατφόρμα δωρεάν ροής στις έξυπνες τηλεοράσεις του αμερικανικού τεχνολογικού ομίλου, σε μια σημαντική ώθηση για την ανάπτυξη μιας κρίσιμης νέας υπηρεσίας για τους βρετανικούς δημόσιους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς.

Όπως μετέδωσαν οι Financial Times, η Everyone TV, μια κοινοπραξία που ανήκει και υποστηρίζεται από το BBC, το ITV, το Channel 4 και το Channel 5, θα αποκαλύψει τη Δευτέρα μια συμφωνία που θα επιτρέψει στους θεατές να παρακολουθούν δωρεάν ζωντανή και κατά παραγγελία τηλεόραση στο ευρύ φάσμα έξυπνων τηλεοράσεων που χρησιμοποιούν το λειτουργικό σύστημα Fire TV της Amazon.

Φέτος, η Everyone TV εγκαινίασε τη νέα πλατφόρμα streaming – που ονομάζεται Freely – η οποία θεωρείται ο διάδοχος του Freeview, μεταφέροντας τους θεατές από τη χρήση κεραίας σε τηλεοπτικές υπηρεσίες που βασίζονται στο διαδίκτυο.

Το βρετανικό κοινό μπορεί να αγοράσει έξυπνες τηλεοράσεις που μεταδίδουν δωρεάν ζωντανά κανάλια μαζί με περιεχόμενο κατά παραγγελία, καταργώντας την ανάγκη για πιάτο ή κεραία.

Περίπου 70.000 ώρες τηλεοπτικού περιεχομένου είναι διαθέσιμες στο Freely, περισσότερες από οποιαδήποτε άλλη κορυφαία ανταγωνιστική υπηρεσία streaming.

Οι νέες έξυπνες τηλεοράσεις της Amazon Fire, συμπεριλαμβανομένων των σειρών Fire TV 2 και 4, θα προσφέρουν το Freely μέσω του λειτουργικού συστήματος Fire TV.

Οι κατασκευαστές κατασκευάζουν το υλικό της τηλεόρασης, ενώ ο συνεργάτης του λειτουργικού συστήματος της τηλεόρασης εκτελεί την πλατφόρμα λογισμικού στην τηλεόραση. Η Freely συνεργάζεται τόσο με κατασκευαστές όσο και με παρόχους λειτουργικού συστήματος.

Το Freely είναι ήδη διαθέσιμο σε ορισμένες από τις τηλεοράσεις των Hisense, Bush, Toshiba και Panasonic. Η Everyone TV έχει επίσης συνάψει συνεργασία με τον πάροχο έξυπνων τηλεοράσεων TCL, ο οποίος θα φέρει στην αγορά νέες έξυπνες τηλεοράσεις αυτό το φθινόπωρο. Οι έξυπνες τηλεοράσεις της Panasonic με Fire OS θα αποκτήσουν επίσης το Freely αυτό το φθινόπωρο.

Η Everyone TV δήλωσε ότι «η συνεργασία της Freely και της Amazon αποτελεί συμφωνία ορόσημο μεταξύ της βρετανικής εστίας δωρεάν ζωντανής και κατά παραγγελία τηλεόρασης και ενός παγκόσμιου ηγέτη στους τομείς της ψυχαγωγίας και της τεχνολογίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: Financial Times