Οπλοκατοχή: Η προεκλογική αποκάλυψη της Κάμαλα Χάρις που φέρνει αντιδράσεις

Οπλοκατοχή: Η προεκλογική αποκάλυψη της Κάμαλα Χάρις που φέρνει αντιδράσεις
epa11572474 US Vice President and Democratic presidential nominee Kamala Harris speaks during a campaign rally at the Enmarket Arena in Savannah, Georgia, USA, 29 August 2024. Harris will face former US President and Republican presidential nominee Donald J. Trump during the election on 05 November 2024. EPA/HUNTER D. CONE Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Την ώρα που ο Τραμπ την κατηγορεί ότι σκοπεύει να κατάσχει τα όπλα των Αμερικανών.

Σε μια κίνηση που ενδεχομένως να ξαφνιάσει κάποιους, η υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις, αποκάλυψε ότι διαθέτει ένα ημιαυτόματο πιστόλι Glock, το οποίο έχει χρησιμοποιήσει σε σκοπευτήριο.

Η Χάρις, πρώην εισαγγελέας, δήλωσε πως η χρήση του όπλου ήταν «ασφαλής» και περιορισμένη σε ελεγχόμενο περιβάλλον, δίνοντας έτσι έμφαση στο νομικό της υπόβαθρο.

Η συζήτηση για την οπλοκατοχή στις ΗΠΑ φτάνει σε κρίσιμο σημείο, καθώς οι εκλογές πλησιάζουν και οι κατηγορίες του Ντόναλντ Τραμπ προς τη Χάρις συνεχίζονται, με τον ρεπουμπλικανό υποψήφιο να την κατηγορεί ότι σκοπεύει να κατάσχει τα όπλα των Αμερικανών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κάμαλα Χάρις απορρίπτει το ενδεχόμενο ενός τετ-α-τετ με τον Πούτιν για την Ουκρανία

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις διαβεβαίωσε χθες Δευτέρα ότι δεν θα έχει ποτέ κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν για τον πόλεμο στην Ουκρανία, χωρίς να παρίσταται εκπρόσωπος του Κιέβου.

Σε περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος, διμερής συνάντηση με τον ισχυρό άνδρα του Κρεμλίνου «δεν θα γίνει, χωρίς την εκπροσώπηση της Ουκρανίας», τόνισε η Χάρις σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «60 Minutes» του CBS. «Η Ουκρανία πρέπει να έχει λόγο για το μέλλον της Ουκρανίας», είπε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας τους ισχυρισμούς του Ρεπουμπλικάνου Ντόναλντ Τραμπ, ότι θα τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία την επομένη της νίκης του στις προεδρικές εκλογές, η Κάμαλα Χάρις ανέφερε πως εάν ο Τραμπ ήταν στον Λευκό Οίκο αντί για τον Μπάιντεν, «ο Πούτιν θα βρισκόταν στο Κίεβο τώρα».

Δεσμεύτηκε πως εφόσον εκλεγεί, θα εξακολουθήσει να υποστηρίζει την Ουκρανία ώστε να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: