Η Χεζμπολάχ «δείχνει» τις ΗΠΑ για τον πόλεμο στη Γάζα: «Σύμμαχος στα εγκλήματα»

Hezbollah
epa11633381 A handout screengrab taken from Hezbollah's Al Manar TV shows Hezbollah deputy leader Sheikh Naim Qassem delivering a televised address from an unknown location, days after Hezbollah leader Hassan Nasrallah was killed in an Israeli airstrike, 30 September 2024. According to the UN Humanitarian Coordinator in Lebanon, Imran Riza, the recent escalations in Lebanon have led to widespread destruction of homes and infrastructure across the country. At least 700 people have been killed, thousands have been injured, and nearly 120,000 people have been displaced in the past week. best quality availableHANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο Κασέμ τόνισε «θεωρούμε τις ότι οι ΗΠΑ είναι ουσιαστικός εταίρος σε όλα τα εγκλήματα που λαμβάνουν χώρα στη Γάζα».

Βολές κατά των ΗΠΑ για τη στήριξη τους στο Ισραήλ εξαπέλυσε ο αναπληρωτής ηγέτης της Χεζμπολάχ, Ναΐμ Κασέμ, σε διάγγελμα του την Τρίτη.

Ο Κασέμ τόνισε «θεωρούμε τις ότι οι ΗΠΑ είναι ουσιαστικός εταίρος σε όλα τα εγκλήματα που λαμβάνουν χώρα στη Γάζα».

Οι δηλώσεις του έρχονται μια μέρα μετά από τη συμπλήρωση της επετείου ενός έτους από την 7η Οκτωβρίου και τις επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ και εν μέσω της γενίκευσης των συγκρούσεων μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

Ο ίδιος εξήρε την επίθεση υπό την ηγεσία της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ, λέγοντας ότι ήταν «το πρώτο βήμα για την αλλαγή» προς την ελευθερία των Παλαιστινίων, και κατήγγειλε το Ισραήλ ότι «σκοτώνει γυναίκες, σκοτώνει παιδιά, σκοτώνει ηλικιωμένους» στη Γάζα ως απάντηση.

Ο Κασέμ υποστήριξε πως το Ισραήλ και τα δυτικά έθνη προσπαθούν να «φοβίσουν» την ένοπλη ομάδα μετά τη δολοφονία του Χασάν Νασράλα, αλλά αυτό δεν λειτουργεί.

Ο ίδιος επαίνεσε τον Νασράλα που έβαλε «φόβο στις καρδιές των σιωνιστών και πολέμησε τους εγκληματίες της κατοχής» Ο Κασέμ δήλωσε ότι ο λαός του Λιβάνου και της ευρύτερης περιοχής υποστηρίζει τον «άξονα της αντίστασης» κατά του Ισραήλ.

Σχολιάζοντας τις επιθέσεις του Ισραήλ στην Χεζμπολάχ, ο Κασέμ υποστήριξε πως η οργάνωση έχει ξεπεράσει τα «οδυνηρά πλήγματα» που της έχει επιφέρει το Ισραήλ, καθώς οι ισραηλινές δυνάμεις άρχισαν χερσαίες επιχειρήσεις στο νοτιοδυτικό τμήμα του Λιβάνου, επεκτείνοντας τις εισβολές της σε μια νέα ζώνη.

Ακόμα, δήλωσε ότι η σύγκρουση μεταξύ της Χεζμπολάχ και του Ισραήλ είναι ένας πόλεμος για το ποιος θα κλάψει πρώτος και ότι η Χεζμπολάχ δεν θα κλάψει πρώτη. Είπε ότι οι δυνατότητές της παραμένουν ανέπαφες μετά από ένα χρόνο μάχης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: