Εκλογές ΗΠΑ: Ποιον υποψήφιο στηρίζουν και γιατί οι Big Oil

Εκλογές ΗΠΑ: Ποιον υποψήφιο στηρίζουν και γιατί οι Big Oil
6666614 05.10.2021 An oil pumpjack operated by the Yamashneft Oil and Gas Production Division of Tatneft, near the village of Yamashi in Almetyevsk District, Republic of Tatarstan, Russia. Maksim Bogodvid / Sputnik (Photo by Maksim Bogodvid / Sputnik / Sputnik via AFP) Photo: AFP
Οι ηγέτες της πετρελαϊκής βιομηχανίας ρίχνουν μεγάλα ποσά στην προεκλογική εκστρατεία.

Η πετρελαϊκή βιομηχανία αναδεικνύεται σε κρίσιμο παράγοντα χρηματοδότησης για την εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ, καθώς κορυφαίοι επιχειρηματίες του τομέα ανοίγουν τα πορτοφόλια τους για να τον ενισχύσουν στον δρόμο προς μια δεύτερη θητεία στην προεδρία των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, μεταξύ των ισχυρών υποστηρικτών του Τραμπ είναι ο Κέλσι Γουόρεν της Energy Transfer LP, ο Χάρολντ Χαμ της Continental Resources και ο Τζεφ Χίλντεμπραντ της Hilcorp Energy Co.

Ο Τραμπ βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Τέξας, όπου συγκέντρωσε κεφάλαια στο Μίντλαντ και το Χιούστον, ενισχύοντας τη συμμαχία του με τη βιομηχανία πετρελαίου. Η χρηματοδότηση από τον κλάδο της ενέργειας, που βρίσκεται τώρα στην τέταρτη θέση των μεγαλύτερων πηγών εσόδων της εκστρατείας του, είναι σημαντικά αυξημένη σε σχέση με τον προηγούμενο εκλογικό κύκλο του 2020, σύμφωνα με το OpenSecrets.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η σχέση του Τραμπ με την πετρελαϊκή βιομηχανία γίνεται όλο και πιο σημαντική, καθώς υπόσχεται να διευκολύνει τις γεωτρήσεις και να καταργήσει τους περιβαλλοντικούς περιορισμούς της εποχής Μπάιντεν. Ενώ στην αρχή της εκστρατείας ορισμένοι μεγιστάνες της ενέργειας στήριξαν και άλλους υποψηφίους του GOP, καθώς το πεδίο των υποψηφίων στενεύει, οι δωρητές της βιομηχανίας συσπειρώνονται όλο και περισσότερο πίσω από τον Τραμπ.

Τα μεγάλα ποσά από τη Big Oil αποκτούν κρίσιμη σημασία για τον Τραμπ, ειδικά σε μια περίοδο που η εκστρατεία του αντιμετωπίζει αυξημένες δαπάνες και χρειάζεται ενίσχυση για να ανταγωνιστεί την εκστρατεία της αντιπάλου του, Κάμαλα Χάρις, η οποία μέχρι τώρα υπερέχει στις χρηματοδοτήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: