Movie Gen: Το νέο «όπλο» της Meta στη «μάχη» της Τεχνητής Νοημοσύνης για δημιουργία βίντεο

Movie Gen: Το νέο «όπλο» της Meta στη «μάχη» της Τεχνητής Νοημοσύνης για δημιουργία βίντεο
ANKARA, TURKIYE - OCTOBER 2: A phone screen displaying the logo of 'Meta' is seen in Ankara, Turkiye on October 2, 2024. Didem Mente / Anadolu (Photo by Didem Mente / ANADOLU / Anadolu via AFP) Photo: AFP
Η Meta εισέρχεται δυναμικά στην κούρσα της τεχνητής νοημοσύνης, παρουσιάζοντας το Movie Gen, ένα εργαλείο που υπόσχεται ρεαλιστικά βίντεο και ήχους με απλές εντολές.

Η Meta, μητρική εταιρεία των Facebook, Instagram, WhatsApp και Threads, ανακοίνωσε την ανάπτυξη ενός νέου μοντέλου τεχνητής νοημοσύνης, το Movie Gen, το οποίο μπορεί να δημιουργήσει ρεαλιστικά βίντεο κλιπ και ηχητικά εφέ, προκαλώντας τις κορυφαίες εταιρείες του χώρου όπως η OpenAI και η ElevenLabs.

Σύμφωνα με τη Meta, το Movie Gen μπορεί να παράγει βίντεο υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνονται σε απλές εντολές των χρηστών. Δείγματα που παρουσιάστηκαν περιλαμβάνουν βίντεο με ζώα που κολυμπούν και κάνουν σερφ, καθώς και ανθρώπους να εκτελούν ενέργειες, όπως το να ζωγραφίζουν σε καμβά, όλα δημιουργημένα μέσω του εργαλείου.

Αυτό που καθιστά το Movie Gen ιδιαίτερα ανταγωνιστικό είναι η δυνατότητά του να δημιουργεί και να ενσωματώνει μουσική και ηχητικά εφέ συγχρονισμένα με το περιεχόμενο των βίντεο, παρέχοντας στους χρήστες ένα πλήρες πακέτο οπτικοακουστικής δημιουργίας. Επιπλέον, το εργαλείο μπορεί να επεξεργάζεται και υπάρχοντα βίντεο, προσθέτοντας επιπλέον δυνατότητες για βελτιστοποίηση του περιεχομένου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα βίντεο που δημιουργούνται από το Movie Gen μπορούν να φτάσουν σε διάρκεια τα 16 δευτερόλεπτα, ενώ ο ήχος που συνοδεύει μπορεί να έχει διάρκεια έως 45 δευτερόλεπτα. Σύμφωνα με τυφλά τεστ που διεξήγαγε η Meta, το εργαλείο της ξεπέρασε σε απόδοση μοντέλα άλλων κορυφαίων εταιρειών του χώρου.

Η κίνηση της Meta έρχεται σε μια περίοδο που το Χόλιγουντ εξετάζει την εφαρμογή της γενετικής νοημοσύνης για την παραγωγή οπτικού υλικού. Πολλοί ειδικοί στη βιομηχανία του θεάματος αναζητούν τρόπους να ενισχύσουν και να επιταχύνουν την παραγωγή ταινιών, χρησιμοποιώντας τέτοια εργαλεία, ενώ άλλοι εκφράζουν ανησυχίες σχετικά με τα θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας και τα δικαιώματα αδειοδότησης των έργων στα οποία εκπαιδεύονται τα μοντέλα ΑΙ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: