Henri Giscard d’Estaing ( Club Med): «Η Ελλάδα μπορεί να καταστεί πρώτης γραμμής τουριστικός προορισμός»

Henri Giscard d’Estaing ( Club Med): «Η Ελλάδα μπορεί να καταστεί πρώτης γραμμής τουριστικός προορισμός»
Η επένδυση ύψους 30 εκατ. ευρώ στην περιοχή της Εύβοιας και τα εντυπωσιακά εγκαίνια του Club Med Gregolimano.

Αποστολή Εύβοια

Από το 1955, όταν εγκαινίασε το πρώτο του resort στην Ελλάδα, το Club Med, ο ξενοδοχειακός όμιλος που δημιούργησε παγκοσμίως την ταξιδιωτική κουλτούρα του all inclusive, έχει διαμορφώσει μία ξεχωριστή πορεία σχεδόν επτά δεκαετιών στη χώρα μας, προσφέροντας αξέχαστες εμπειρίες στους επισκέπτες του.

Δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική αγορά προχώρησε σε μια ακόμη επένδυση ύψους 30 εκατ. ευρώ στην περιοχή της Εύβοιας, ανακαινίζοντας το Club Med Gregolimano. Το Fortune Greece βρέθηκε στην επίσημη τελετή εγκαινίων, στην οποία έδωσαν το παρών, ο Henri Giscard d’Estaing, Προέδρος του Club Med, καθώς και εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Μπροστά σε καλεσμένους από 16 χώρες, ο κ. Giscard d’Estaing, μίλησε για το νέο πρόσωπο του Club Med Gregolimano, το οποίο άνοιξε τις πύλες του τον περασμένο Μάιο και κατάφερε στην high season να έχει πληρότητα 100%.

«Δραστηριοποιούμαστε στην Εύβοια από το 1977 και είμαστε από τους πιο σημαντικούς operators στο νησί. Χαιρόμαστε πολύ που έχουμε επιχειρηματική παρουσία στην Ελλάδα, η οποία αποτελεί την καρδιά του ευρωπαϊκού πολιτισμού, αλλά και που η εν λόγω επένδυση συμπίπτει με τον εορτασμό των 75 χρόνων μας που πλησιάζουν».

Πρόσθεσε πως η επένδυση των 30 εκατ. ευρώ, υλοποιήθηκε μεταξύ 2022-2023 με στόχο να αυξηθεί η δυναμικότητα του resort από 439 σε 497 δωμάτια, όλα σχεδιασμένα με γνώμονα τη βιωσιμότητα. Στις κύριες βελτιώσεις που έγιναν περιλαμβάνονται η ανακαίνιση των deluxe beach rooms, όπως επίσης και των κεντρικών εγκαταστάσεων του resort, οι οποίες αφορούν, τόσο τα δωμάτια, όσο και τις εγκαταστάσεις ευεξίας και αθλητικών δραστηριοτήτων.

Παράλληλα, σε συνεργασία με τη Sothys δημιουργήθηκε ένας νέος χώρος ευεξίας, προστέθηκαν μαθήματα yoga by Heberson και κατασκευάστηκαν γήπεδα padel. Επιπλέον, μια ολοκαίνουργια πτέρυγα δωματίων στην καρδιά του πευκοδάσους, η οποία πλαισιώνει τη Zen Swimming Pool, συμπληρώνει τις υπάρχουσες επιλογές με την προσθήκη Beach Bar, ενώ το Mini Club μεταφέρθηκε κοντά στα γήπεδα τένις για ευκολότερη πρόσβαση.

“Θέλουμε να αποτελέσουμε παράδειγμα επιχειρηματικού επιταχυντή της οικονομίας”

«Φέραμε εις πέρας το έργο στο αρχικό του χρονοδιάγραμμα. Η Ελλάδα έχει μπει σε τροχιά ανάπτυξης που της επιτρέπει να καταστεί πρώτης γραμμής τουριστικός προορισμός, το ίδιο και η Εύβοια. Ως όμιλος θέλουμε να αποτελέσουμε παράδειγμα επιχειρηματικού επιταχυντή της οικονομίας. Επιθυμία μας ήταν να δημιουργήσουμε ένα έργο αξιοποιώντας το τοπικό ταλέντο και δεύτερον να σεβαστούμε το περιβάλλον προάγοντας τον βιώσιμο τουρισμό. Στην ζωή ο στόχος είναι να είσαι χαρούμενος και εδώ πιστεύουμε ότι είναι το κατάλληλο μέρος για να το νιώσετε» κατέληξε ο κ. Giscard d’Estaing, υπογραμμίζοντας πως το Club Med Gregolimano συνιστά ιδανικό προορισμό για οικογένειες και ενήλικες που τους αρέσουν τα σπορ και οι δραστηριότητες.

Από watersports και αναζωογονητικές θεραπείες ευεξίας, καθώς και γαστρονομικές εμπειρίες στα ανακαινισμένα εστιατόρια Les Pleiades and Olea Gourmet Club, οι επισκέπτες έχουν στη διάθεσή τους πληθώρα επιλογών για να απολαύσουν μοναδικές στιγμές κατά τη διάρκεια της διαμονής τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανακαίνιση του Club Med Gregolimano αποτελεί μέρος της ευρύτερης παγκόσμιας στρατηγικής του Club Med για στροφή προς πιο πολυτελείς εμπειρίες διαμονής. Στόχος του σχεδίου είναι να διασφαλιστεί μια premium εμπειρία φιλοξενίας σε όλα τα resort του Ομίλου παγκοσμίως, μέσα από ανακαινίσεις, νέα ανοίγματα, καινούργιες εγκαταστάσεις και περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες.

“Πολλαπλά τα οφέλη σε μακροπρόθεσμο επίπεδο”

Για την ολοκλήρωση μιας μακράς, αλλά έντονης προσπάθειας, έκανε λόγο ο Σίμος Κεδίκογλου, Βουλευτής Ευβοίας, τονίζοντας πως το timing ήταν καλό, δεδομένου ότι το νησί χρειαζόταν μια ψήφο εμπιστοσύνης μετά από τις πυρκαγιές. «Η επένδυση διαχύθηκε σε ελληνικές εταιρείες και τα οφέλη μακροπρόθεσμα θα είναι πολλαπλάσια» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, ο Ιωάννης Κοντζιάς, Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού, έκανε λόγο για μια ξενοδοχειακή μονάδα που αποτελεί success story για τον τουρισμό, την ελληνική οικονομία και την επιχειρηματικότητα, αλλά και για ένα παράδειγμα καλής πρακτικής προς μίμηση.

Σχετικά με το Club Med

Το Club Med ιδρύθηκε το 1950 από τον Gérard Blitz, ενώ λίγο αργότερα ηγετικό ρόλο ανέλαβε και ο Gilbert Trigano. Το Club Med συνέλαβε την ιδέα του all-inclusive vacation club και της εποπτείας παιδιών, δημιουργώντας το πρώτο Mini Club το 1967. Με παρουσία σε 40 χώρες παγκοσμίως και 67 Premium και Exclusive Collection Resorts, το Club Med προσφέρει μια μοναδική εμπειρία φιλοξενίας σε επιλεγμένους προορισμούς. Χάρη στην υποστήριξη του μετόχου του Fosun Tourism Group και την επιτυχημένη εφαρμογή στρατηγικών επανατοποθέτησης, το Club Med έχει πλέον καθιερωθεί ως παγκόσμιος ηγέτης στις υψηλής ποιότητας all-inclusive διακοπές για οικογένειες και ζευγάρια. Το Club Med απασχολεί σχεδόν 25.000 Gentils Organizers και Gentils Employés που εκπροσωπούν 110 διαφορετικές εθνικότητες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: