ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί «ναυαγεί» η σύσκεψη των πέντε υποψηφίων προέδρων

ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί «ναυαγεί» η σύσκεψη των πέντε υποψηφίων προέδρων
Εξωτερική άποψη από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πριν από τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024. Τα κεντρικά ζητήματα, οι εκκρεμότητες που προκύπτουν πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ από τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά την υπερψήφιση της πρότασης μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη αναμένεται να τεθούν επί τάπητος στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η προσπάθεια για τη σύγκληση σύσκεψης μεταξύ των πέντε υποψηφίων προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ υπό την πρωτοβουλία του Παύλου Πολάκη φαίνεται να αποτυγχάνει.

Η προσπάθεια για τη σύγκληση συνάντησης των πέντε υποψηφίων προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ, που είχε προγραμματιστεί με πρωτοβουλία του Παύλου Πολάκη, φαίνεται πως δεν προχωρά. Η συνάντηση επρόκειτο να πραγματοποιηθεί σήμερα στις 12.30 το μεσημέρι στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, παρουσία της γραμματέως του ΣΥΡΙΖΑ και του επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Ωστόσο, τρεις από τους υποψηφίους απέρριψαν την πρόταση να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι με τον Στέφανο Κασσελάκη, τον οποίο κατηγορούν για την κατάθεση εξωδίκου, κάτι που θεωρούν ασύμβατο με τις αρχές του κόμματος. Επιπλέον, οι υποψήφιοι εξέφρασαν δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι η σύσκεψη δεν είχε την αιγίδα των θεσμικών οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντίθετα, ο Παύλος Πολάκης δήλωσε ότι θα συμμετείχε στη συνάντηση, γεγονός που δείχνει μια σπάνια σύμπνοια με τον Στέφανο Κασσελάκη, γεγονός που εντείνει το ενδιαφέρον για τις εσωκομματικές εξελίξεις. Το αν η σύσκεψη θα αναβληθεί ή θα γίνει νέα προσπάθεια για την οργάνωσή της παραμένει ασαφές.

Την ίδια στιγμή, χθες βράδυ σημειώθηκε ένταση κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Επιτροπής Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ. Με ψήφους 8-1 και 9-6, η επιτροπή απέρριψε το αίτημα διαγραφής του Στέφανου Κασσελάκη, που είχε υποβληθεί από πρώην βουλευτή και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Η πλειοψηφία της επιτροπής απέφυγε να εμβαθύνει στην υπόθεση, ενώ το Πειθαρχικό του κόμματος κάλεσε τον τέως πρόεδρο να αποσύρει το εξώδικο που κατέθεσε κατά των κομματικών οργάνων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: