Fortune Europe: Αυτές είναι οι 100 καλύτερες εταιρείες για εργασία στην Ευρώπη

Fortune Europe: Αυτές είναι οι 100 καλύτερες εταιρείες για εργασία στην Ευρώπη
workplace business Photo: pixabay.com
Ερωτήθηκαν πάνω από 26.000 Ευρωπαίοι εργαζόμενοι, αναλύοντας περισσότερες από 1,3 εκατομμύρια εμπιστευτικές απαντήσεις.

Τη λίστα με τις 100 καλύτερες εταιρείες για εργασία στην Ευρώπη το 2024 δημοσίευσε την Πέμπτη το Fortune Europe.

Μεταξύ των 100 εταιρειών, βρίσκονται επιχειρήσεις από την Ελλάδα, όπως η Καφκάς, Kainen Gaming, Epsilon Net και Bluegr Hotel & Resorts.

Την κορυφαία δεκάδα αποτελούν οι:

  1. DHL Express Europe
  2. Abbvie
  3. Hilti
  4. Hilton
  5. Cisco
  6. Stryker
  7. Allianz
  8. Specsavers
  9. Agilent Technologies
  10. Chiesi Europe

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, για τον καθορισμό της λίστας που «έτρεξε» το Fortune Europe με την Great Place To Work® ερωτήθηκαν πάνω από 26.000 Ευρωπαίοι εργαζόμενοι, αναλύοντας περισσότερες από 1,3 εκατομμύρια εμπιστευτικές απαντήσεις, που αντιπροσωπεύουν τις εμπειρίες πάνω από 2 εκατομμυρίων εργαζομένων.

Για την τεχνητή νοημοσύνη

Σύμφωνα με την έρευνα μόνο το ένα τρίτο των εργαζομένων (34%) σε έναν τυπικό ευρωπαϊκό εργασιακό χώρο δηλώνουν ενθουσιασμένοι με τη χρήση εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης στην εργασία τους.

Λίγο λιγότεροι (25%) δήλωσαν ότι ο οργανισμός τους πραγματοποιεί σημαντικές επενδύσεις στην ικανότητά τους να χρησιμοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη.

Όταν οι εργαζόμενοι δήλωναν ότι οι προαγωγές στην εταιρεία τους απονέμονται δίκαια, είχαν 29% περισσότερες πιθανότητες να ενθουσιαστούν με τη χρήση εργαλείων AI.

Ομοίως, όταν οι εργαζόμενοι δήλωναν ότι λάμβαναν ευκαιρίες κατάρτισης και επαγγελματικής ανάπτυξης, είχαν 30% περισσότερες πιθανότητες να ενθουσιαστούν να χρησιμοποιήσουν εργαλεία AI.

ESG

Μόνο το 51% των εργαζομένων σε έναν τυπικό εργασιακό χώρο στην Ευρώπη λένε ότι οι επιχειρηματικές αποφάσεις του οργανισμού τους βελτιώνουν την κοινωνία και μόνο το 44% δήλωσαν ότι η εταιρεία τους λαμβάνει αποφάσεις που ωφελούν το περιβάλλον.

Σύμφωνα με αποτελέσματα της έρευνας για τους εργαζόμενους:

  • 51% περισσότερες πιθανότητες να πουν ότι οι αποφάσεις της εταιρείας τους ωφελούν το περιβάλλον, αν πιστεύουν ότι τα στελέχη ενστερνίζονται πλήρως τις αξίες της εταιρείας.
  • 36% πιο πιθανό να πιστεύουν ότι η εταιρεία τους λαμβάνει αποφάσεις που ωφελούν την κοινωνία, αν λένε ότι οι ηγέτες είναι ηθικοί και ακέραιοι.
  • 27% πιο πιθανό να πουν ότι η εταιρεία τους λαμβάνει αποφάσεις που ωφελούν το περιβάλλον και 28% πιο πιθανό να πουν ότι ωφελούν την κοινωνία. αν αισθάνονται ότι γιορτάζονται επειδή δοκιμάζουν κάτι νέο, ανεξάρτητα από την ενδεχόμενη επιτυχία ή αποτυχία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: