Τέλος Εποχής: Ο Ραφαέλ Ναδάλ αποσύρεται από το επαγγελματικό τένις (vid)

Τέλος Εποχής: Ο Ραφαέλ Ναδάλ αποσύρεται από το επαγγελματικό τένις (vid)
epaselect epa11513481 Rafael Nadal of Spain waves to the crowd as he leaves after losing the Men's Doubles Quarter-final match with teammate Carlos Alcaraz against Austin Krajicek and Rajeev Ram of the US at the Tennis competitions in the Paris 2024 Olympic Games, at the Roland Garros in Paris, France, 31 July 2024. EPA/DANIEL IRUNGU Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο θρύλος του παγκόσμιου τένις ανακοίνωσε την απόσυρσή του μετά από 22 κατακτήσεις Grand Slam, κλείνοντας ένα κεφάλαιο γεμάτο επιτυχίες και συγκινήσεις.

Ο Ραφαέλ Ναδάλ, ένας από τους μεγαλύτερους αθλητές στην ιστορία του τένις, ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την επαγγελματική δράση στο τέλος της σεζόν, κλείνοντας την αυλαία μιας εντυπωσιακής καριέρας με 22 κατακτήσεις Grand Slam.

Στα 38 του χρόνια, ο Ισπανός πρωταθλητής δήλωσε κουρασμένος και συνειδητοποίησε πως δεν μπορεί πλέον να αγωνίζεται χωρίς όρια και περιορισμούς, κάτι που αποτέλεσε κρίσιμο στοιχείο της επιτυχίας του.

Σε βίντεο-μήνυμα προς τους θαυμαστές του, ο Ναδάλ είπε: «Ανακοινώνω ότι αποσύρομαι από το επαγγελματικό τένις. Τα τελευταία χρόνια ήταν δύσκολα, ειδικά τα δύο πιο πρόσφατα. Δυστυχώς, πλέον δεν μπορώ να παίξω χωρίς να θέτω όρια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η απόφασή του, όπως παραδέχτηκε, δεν ήταν εύκολη: «Ήταν μια δύσκολη απόφαση που μου πήρε πολύ χρόνο. Όμως, όλα έχουν μια αρχή και ένα τέλος. Νιώθω ότι αυτή είναι η σωστή στιγμή για να κλείσω το κεφάλαιο της καριέρας μου».

Η αποχώρηση του Ναδάλ θα σηματοδοτήσει το τέλος μιας χρυσής εποχής για το παγκόσμιο τένις, όπου ο Ισπανός πρωταγωνιστούσε για πάνω από δύο δεκαετίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: